„Grinda“ ir „Lidl Lietuva“ investuoja į saulės jėgaines

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės valdoma bendrovė „Grinda“ šią vasarą viena pirmųjų Lietuvoje turės saulės jėgainę, įrengtą tik nuosavomis lėšomis - be subsidijų ar skatinamojo tarifo.

Tuo metu „Lidl Lietuva“, kaip rašo „Verslo žinios“, be jokios paramos vieną jėgainę jau įsirengė ant parduotuvės Vilniuje stogo, o antrą tokį projektą planuoja įgyvendinti Kaune.

Atlikusi studiją, „Grinda“ suskaičiavo, kad 97,5 kW galios saulės jėgainė turėtų atsipirkti per 7 metus, o projektui įgyvendinti numatė 90 tūkst. eurų. Gavusi bendrovės valdybos pritarimą jėgainės statyboms, „Grinda“ artimiausiu laiku planuoja skelbti viešąjį pirkimą ir tikisi jau šią vasarą pradėti eksploatuoti jėgainę. Įmonė skaičiuoja, kad pesimistiškiausiu atveju jėgainė generuos 80 MWh elektros per metus.

Be paramos ir skatinimo į saulės jėgaines investuoja ir „Lidl Lietuva“, ant kurios parduotuvės Vilniuje stogo esančios jėgainės pagaminta elektros energija naudojama parduotuvės reikmėms ir tiekiama parduotuvės automobilių aikštelėje esančiai elektromobilių ir elektrinių dviračių įkrovimo stotelei. Jėgainių techninių duomenų ir ekonominio naudingumo skaičiavimų „Lidl Lietuva“ neatskleidžia.


Šiame straipsnyje: grindaLidlsaulės jėgainės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių