Į sostinę grįžta tradicinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“

  • Teksto dydis:

Savo tradicijomis bei ypatinga dvasia pasižymintis vienas seniausiai Lietuvoje organizuojamų bėgimų „Aplink Žaliuosius ežerus“ tiesiog negali konkuruoti su visais kitais rengiamais populiariaisiais bėgimais sostinėje.

„Čia nėra nei komercijos, nei tūkstančių dalyvių, tačiau turbūt tuo šis bėgimas ir yra savotiškai žavus. O ką kalbėti jau ir apie išskirtinę trasą, kuri driekiasi 11, 5 kilometrų gražiomis Žaliųjų ežerų apylinkėmis. Džiaugiamės, kad ketvirtus metus padedame Vilniaus dirbančiųjų sporto klubų sąjungai „Žalgiris“ organizuoti šį bėgimą, kuris šiais metais bus jau 26-asis“, – pasakoja VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

Tradiciškai bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ dalyviai varžysis šešiose amžiaus grupėse – vyrai ir moterys iki 16 m., 16–30 m., 30–40 m., 40–50 m., 50–60 m., 60 m. ir vyresni.

Numerių ir laiko fiksavimo daviklių išdavimas vyks renginio metu liepos 6 d. (pirmadienį) nuo 9.00 val. iki 10:30 val. starto vietoje, prie Žaliųjų ežerų paplūdimio. Bėgikams startas bus skelbiamas 11.00 val. Dalyvavimo bėgime mokestis simbolinis – 3 eurai.

Kiekvienas šio bėgimo dalyvis bus apdovanotas specialiais bėgimo garbės medaliais. Geriausiųjų laukia taip pat ir taurės bei puikūs prizai.

Visi, norintieji tapti šio giliausias tradicijas turinčio bėgimo dalimi, dar gali registruotis iki liepos 3 d. vidurnakčio internetu

Svarbu priminti, kad tradicinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“ yra skirtas Valstybės dienai bei 605-ioms Žalgirio mūšio metinėms paminėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių