Ieškojo teisybės – kalės

Buvęs Vilniaus savivaldybės tarybos narys Algis Baranauskas turės atlikti pusketvirtų metų bausmę už didesnio nei 250 minimalių gyvenimo lygių dydžio kyšių reikalavimą.
Taip Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė Vilniaus apygardos teismo birželio pabaigoje priimtą nuosprendį, kuriuo A.Baranauskui buvo atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje trejus metus už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

Buvusį socialliberalą A.Baranauską Apeliacinis teismas nuteisė už tai, kad būdamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys ir šios savivaldybės Miesto plėtros komiteto narys, savo naudai tiesiogiai reikalavo 250 tūkst. litų kyšio iš verslininkų už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus.

A.Baranauskas siekė tapti vieno sveikatingumo komplekso akcininku, rengė priešprojektinius Naujininkuose esančio ir "Lukoil Baltijai" priklausančio sklypo planus. O nepavykus įgyvendinti sumanymo išplėsti sveikatingumo kompleksą, reikalavo ketvirčio milijono litų atlyginimo už atliktus darbus iš "Lukoil Baltijos" vadovo Ivano Paleičiko ir kitų verslininkų.

Lietuvos apeliacinio teismo kolegija padarė išvadą, kad pirmosios instancijos teismo išvada apie tai, kad A.Baranausko veiksmuose nebuvo kyšininkavimo požymių, prieštarauja byloje surinktiems įrodymams.

Teismo nuomone, A.Baranauskas neturėjo jokių teisių reikalauti 250 tūkst. litų iš I.Paleičiko ir kitų verslininkų, o pinigų jis reikalavo naudodamasis savo įgaliojimais, įtaka ir pareigomis Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros komitete.

Sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių