J. Vaitkus grįžta dirbti į Muzikos ir teatro akademiją

Po beveik mėnesį trukusio nušalinimo netinkamu seksualiniu elgesiu kaltinamas režisierius Jonas Vaitkus vėl dirba Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) su studentais.

Kaip BNS sakė LMTA atstovė spaudai Beata Baublinskienė, akademijos senato Etikos komisija praėjusį trečiadienį grąžino J. Vaitkų į pareigas.

„Buvo renkama tam tikra informacija, bet visi duomenys, kurie surinkti, parodė, kad nėra jokio teisinio pagrindo tęsti nušalinimą“, – BNS sakė B. Baublinskienė.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) dėstytoją J. Vaitkų nederamu elgesiu kaltina kelios moterys– scenografė Simona Biekšaitė, asistente dirbusi Judita Juknelė, buvusi studentė Eglė Lekstutytė, Jungtinėse Valstijose gyvenanti aktorė Rita Sistrunk, dar viena mergina, delfi.lt sutikusi kalbėti anonimiškai. J. Vaitkus kaltinimus vadina dalimi šmeižto kampanijos, kurią vykdo Rusijos propagandiniai kanalai.

Kaltinimai netinkamu seksualiniu elgesiu pastaruoju metu viešai mesti ir kitiems žinomiems menininkams, akademinio pasaulio atstovams, dėl to Vilniaus apylinkės prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

J. Vaitkus nuo darbo su studentais buvo nušalintas LMTA rektorato sprendimu – tuomet teigta, jog jis nušalintas, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

J. Vaitkus taip pat vadovauja Lietuvos rusų dramos teatrui, jis siekia poste likti dar vieną kadenciją. Prieš kelias savaites vykęs konkursas į šio teatro vadovus buvo nutraukas, kandidatams - tarp jų ir J. Vaitkui neatitikus minimalių reikalavimų. Netrukus turėtų būti skelbiamas naujas konkursas.

Seksualiniam priekabiavimui taikomas trejų metų senaties terminas – praėjus šiam laikotarpiui nuo nusikaltimo, asmuo nebegali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

advokatas

advokatas portretas
Moterys! Nera liudininku,nera ir nusikaltimo sudieties,o tik fantazija,kuri nieko nepagrysta. Byla baigta.

saule

saule portretas
Kodėl klaidinami? Argi šmeižtas yra kaltės įrodymas?Visiškai painioja ir susipainioja... ir dar mokslo žmonės ? Tai kur tas teisinis tyrimas?Žinoma,kad šmeižikams pikta

WWW

WWW portretas
Idomu ir kaip cia tas Vaitkus taip issisuko. Ir toliau leidziama dirbti su studentais? Kaip lape vistideje. Nebuna dumu be ugnies. Na,ka gi, cie Lietuva, ne Amerika, pas mus nera nei pedofilijos nei seksualinio priekabiavimo. Taskas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių