Jaunimo vizija Lietuvai: kaip būnant Rusijos pašonėje tapti antrąja Švedija?

  • Teksto dydis:

Kaip Lietuva turi atsakyti į kylančius geopolitinius iššūkius? Ko reikia, kad mūsų šalis taptų viena inovatyviausių šalių pasaulyje? Ar galėsime gyventi taip gerai, kaip danai ir švedai? Ar Lietuvos visuomenė pasiruošusi partnerystei? Atsakymų į šiuos ir kitus mūsų valstybei aktualius klausimus kartu su žymiausiais Lietuvos politikais, ekonomistais ir visuomenininkais bus ieškoma Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos (LSDJS) organizuojamoje konferencijoje „Jaunimo vizija Lietuvai".

Aktualiausių temų jaunimui, tokių kaip nedarbas, jaunimo garantijos, tautinių mažumų problemos Lietuvoje, kokybiško aukštojo mokslo prieinamumas, didelė migracija, Lietuvos saugumo užtikrinimas, žmogaus teisės ir laisvės, aptarimo metu bus siekiama suformuoti jaunimo lyderių viziją Lietuvai bei realias jos įgyvendinimo perspektyvas.

„Šiemet renginys bus kaip niekada aktualus: suprasdami iš Rytų kylančius pavojus ir matydami iššūkius, su kuriais susiduria mūsų šalis - emigracija, visuomenė senėjimas, provincijos nunykimas, - norime suformuluoti aiškią Lietuvos jaunimo viziją, nes būtent mūsų kartai gali tekti skaudžiausiai mokėti už klaidas, kurios gali būti padarytos šiandien. Norime, kad diskutuojant su politinių sprendimų priėmėjais jaunimo balsas būtų girdimas, kad kiekvienas jaunas žmogus turėtų galimybę išsakyti savo nuomonę pačiais svarbiausiais mūsų valstybės raidos klausimais", - teigia LSDJS pirmininkas Ramūnas Burokas.

Tris dienas vyksiantis renginys bendroms diskusijoms sutelks žinomus šalies politikus, ekonomistus, politologus, žurnalistus, sveikatos, švietimo, saugumo politikos, užsienio reikalų sričių specialistus bei kitus visuomenės veikėjus. Renginyje dalyvaus ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Juras Požela, politologas Raimundas Lopata, ekonomistė Aušra Maldeikienė, projekto „Misija Sibiras" ir Transparency International atstovai ir t.t.

LSDJS Vasaros akademija - tai jau tradiciniu tapęs Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos renginys, kurio tikslas yra ugdyti, motyvuoti jaunus žmones bei skatinti juos domėtis Lietuvos politikos, verslo, ekonomikos aktualijomis diskutuojant kartu su savo srities lyderiais.

LSDJS organizuojama konferencija „Jaunimo vizija Lietuvai" vyks liepos 30 - rugpjūčio 1 dienomis VU Tarptautinėje verslo mokykloje (VU TVM).



NAUJAUSI KOMENTARAI

byr kos nukirst neduodu, bet

byr kos nukirst neduodu, bet portretas
kam vėliavėlę ant galvos dėti? žinoma geriau (gal) nei amerikoniški triusikai iš vėliavos, bet..?

duodu byr ka nukirst

duodu byr  ka nukirst portretas
čia šimašiaus makaulė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių