- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Pradėti kelionių metus sausį tapo tradicija. Tarptautinė turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur“ šiais metais skaičiuoja jubiliejinius, penktuosius metus.
„Pasaulyje ir Lietuvoje stiprėja gastronominio turizmo tendencijos. Keliautojams kulinariniai potyriai vis dažniau tampa kelionės tikslu. Tačiau ragavimas – ne tik vietos patiekalų skoniai, ragaujame ausimis, akimis ir širdimi. Šitaip surinkti įspūdžiai išjudina vidines ir išorines mūsų asmenybės ribas, moko mus atvirumo“, – kvietimą ragauti pasaulio ir Lietuvos aiškina Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos vadovė, viena iš parodos organizatorių Jurgita Kazlauskienė. Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“, paroda vyks sausio 20-22 dienomis.
Koks Lietuvos skonis?
Didžiulis avilys su mediniu, lubas siekiančiu koriu, medaus spalvos ir lietuviškų pievų vaizdai – į tokį „saldų“ parodos stendą trečioje salėje kvies Turizmo departamentas.
„Kai mūsų paklausė, koks yra Lietuvos skonis, susimąstėme – ar tik ne agurkų su medumi? Ne tik todėl, kad tai – seniausias lietuviškas desertas, sakoma, buvęs net ant karaliaus Mindaugo stalo, bet ir todėl, kad jis – itin natūralus, talpina savyje vasarą, bičių dūzgimą pievose, avilių užkalbėjimą. Šviežių agurkų ir ką tik iš avilio parnešto medaus simbolis itin artimas ir mūsų naujajam šalies turizmo prekės ženklui, kuris skelbia, kad grožis slypi tikruose dalykuose –„Lithuania. Real is Beautiful“, – intriguoja J.Kazlauskienė.
Šviežių agurkų ir ką tik iš avilio parnešto medaus simbolis itin artimas ir mūsų naujajam šalies turizmo prekės ženklui, kuris skelbia, kad grožis slypi tikruose dalykuose.
Pasak jos, mūsų šalis turi daugiau nei 3 tūkstančius autentiškų patiekalų receptų. Džiugu, kad senoviniai patiekalai atgimsta ir vis dažniau grįžta ant stalų: „Daugeliui tampa tikru atradimu kelionės po Lietuvos regionus, skanaujant tik jiems būdingų vaišių. Pamario krašte, pavyzdžiui, būtina paragauti šišioniškių kafijos (kavos), tijos (arbatos), vofelių (vaflių), Dzūkijoje – grikinių bandų, kepamų ant kopūstlapių, Žemaitijoje – cibulynės su silke. O ar žinote, kad mūsų rožiniai šaltibarščiai išrinkti estetiškiausia šaltsriube pasaulyje? Be to, daug kas yra girdėjęs apie Lietuvoje vingiuojantį maršrutą, pavadintą Alaus keliu, o šiemet pristatytas Pieno kelias. Juo keliaujant galima aplankyti ūkius, kuriuose spaudžiami sūriai, gaminamas jogurtas ar net ledai, bet ir atsišaldyti pirtyje išrūgų ledukais ar panirti į pieno vonią. Tai – dar vienas įrodymas, kad gastronominis turizmas mūsų šalyje susijęs ne tik su tiesioginiu ragavimu“.
Turizmo departamento stende veiks mobili virtuvė, kurioje lankytojus skaniais pasakojimais ir čia pat gaminamais patiekalais vaišins žymūs kulinarijos entuziastai – Alfas Ivanauskas, Beata Nicholson, Vytaras Radzevičius ir Bilas Šapiro.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Verslas kritikuoja Vilniaus norą žmones vežti elektra varomu transportu7
Vilnius rengiasi skelbti konkursą keleivių vežimo paslaugoms įsigyti – ieškoma elektrinių ir vandenilinių autobusų, tačiau verslas sako, kad biometanu varomas transportas būtų mažesnė finansinė našta – keleivių vežimo k...
-
A. Zuokas pardavė vyninių verslą10
Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas savo vyno parduotuves, pavadintas „Zenoteca“ vardu, pardavė „Vynoteką“ valdančiai bendrovei, skelbia „Delfi“. ...
-
Po gaisro Vilniuje daliai ugdymo įstaigų nuotolinį darbą rekomenduojama tęsti ir penktadienį
Po trečiadienio vakarą sostinės Panerių gatvėje kilusio gaisro, Vilniaus miesto savivaldybė daliai švietimo ir ugdymo įstaigų nuotolinį darbą rekomenduoja tęsti ir penktadienį. ...
-
V. Benkunskas apie gaisro sostinėje padarinius: gyventojams rekomenduojama nusivalyti paviršius8
Vilniaus meras Valdas Benkunskas sako, kad su Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pagalba savivaldybei pavyko išvengti didesnės taršos dėl trečiadienio vakarą Paneriuose kilusio gaisro. ...
-
Virš Vilniaus – ratus sukantys sraigtasparniai4
Kai kuriuos vilniečius ketvirtadienį nustebino padangėje pamatytas vaizdas. Kariuomenės atstovai paaiškino, kodėl virš sostinės ratus suka sraigtasparniai. ...
-
Po gaisro Vilniuje: automobilių ardymas ir metalo laužo tvarkymas neturi vykti miestų centruose5
Po trečiadienį vakare Vilniaus traukinių stoties teritorijoje kilusio gaisro aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad akivaizdu, jog automobilių ardymas ir metalo laužo tvarkymas neturi vykti miestų centruose. ...
-
Dalis vilniečių negavo perspėjimo apie didžiulį gaisrą: ministrė sako, kad reikės tai išsiaiškinti6
Daliai gyventojų negavus perspėjimo pranešimų apie gaisrą Vilniuje, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė mato poreikį peržiūrėti techninį šios sistemos įgyvendinimą. ...
-
Didelis gaisras sostinėje: kietųjų dalelių koncentracija sumažėjo
Aplinkos apsaugos agentūros specialistai tvirtina, kad Panerių gatvėje likvidavus trečiadienio vakarą įsiplieskusį gaisrą, kietųjų dalelių koncentracija ore sumažėjo ir yra nepavojinga. ...
-
Po gaisro sostinėje aplinkosaugininkai pradėjo neplaninį patikrinimą: bendrovė nelaikyta rizikinga2
Aplinkosaugininkai dėl Vilniuje kilusio gaisro pradėjo bendrovės neplaninį patikrinimą, skelbima, kad įmonė nebuvo priskirta prie aukštą riziką turinčių objektų. ...
-
„Litexpo“ centre prasideda karjerai ir studijoms skirta paroda1
Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ ketvirtadienį vyks parodos „Karjera & studijos Lietuvoje 2024“ atidarymas. ...