Kariniam miesteliui šalia Vilniaus norima pasitelkti verslą

  • Teksto dydis:

Naujo karinio miestelio statyboms šalia Vilniaus ketinama pasitelkti privatų verslą.

Nekilnojamojo turto vystytojai neslepia susidomėjimo kelių dešimčių milijonų vertės ilgalaikiu projektu, rašo „Verslo žinios“.

Krašto apsaugos ministerija informavo dienraštį, kad naujasis objektas turėtų būti pastatytas Rokantiškių kaime (Šatrininkų seniūnijoje, Vilniaus rajono savivaldybėje), ten bus įrengta karinė infrastruktūra bataliono dydžio vienetui. Šiuo metu rengiamas investicijų projektas.

„Planuojame, kad 2022 metais visa pastatytoji infrastruktūra jau galėtų įrengta ir galėtų būti pradėta naudoti. O galbūt, jeigu procesai vyks sparčiau, tai įvyks jau 2021-ųjų antroje pusėje“, – sakė krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas.

Pasak VŽ, preliminariai skaičiuojama, kad į būsimą karinį objektą privatusis sektorius turės investuoti apie 35 mln. eurų, jis pats turės pasirūpinti finansiniais ištekliais. Valstybė apie 15 metų visus statinius nuomosis ir kasmet turto valdytojui sumokės apie 3,5-4 mln. eurų. Tad bendra viso projekto suma galėtų siekti apie 53–60 mln. eurų. Po 15 metų „išperkamosios nuomos“ minėta infrastruktūra atitektų valstybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių