Karščiai kamuoja ir Vilniaus kačių kavinės gyventojus

  • Teksto dydis:

Lietuvą užplūdusi karščio banga džiugina ne visus. Gerai tiems, kas poilsiauja prie jūros ar ežerų, tačiau šiuo metu dirbantiems mieste trisdešimties laipsnių karštis nėra labai maloni oro temperatūra. Ne išimtis ir kačių kavinės darbuotojai - keturkojai, storu kailiu prisidengę katinėliai. Nors oras Pylimo gatvės 38 name, Vilniuje įsikūrusioje kavinėje ir kondicionuojamas, vėsus, tačiau oro sąlygos už lango vis vien daro įtaką kailiniams murkiančios kavinės gyventojams, jie dienas leidžia slėpdamiesi nuo tiesioginių saulės spindulių, ieškodami vėsesnio kampelio ar kitaip vėdindamiesi.

Neretai katinėlių pastangos kovojant su karščiu palinksmina Murrr Cafe lankytojus. Išradingiausia čia margoji kavinės gyventoja Margutė, ji ne tik mėgsta nuo saulės spindulių pasislėpti įsitaisydama šešėlyje stovinčioje lovytėje, bet ir išsidrėbti hamake, kabančiame po kėde, kuri uždengia saulę, arba dar geriau - įsilipti į vėsią kriauklę. Margutė iš kriauklės neišlipa net ir tada, kai  iš čiaupo paleidžiama silpna šalto gaivinančio vandens srovelė, atvėsinanti katinėlį.

Šešėlyje stovinčią lovytę pamėgo ir kiti kavinės gyventojai. Ypač joje karštas dienas mėgsta leisti raudonplaukis Kofis, kuris stengiasi lovytėje kuo labiau išsitiesti, kad kavinėje veikiančių ventiliatorių pučiamas oras gaivintų kuo didesnį kailiuko plotą. Faustas ir Milka taip pat pamėgę lovytę, stovinčią šešėlyje šalia ventiliatoriaus. Visi jie mėgsta įsitaisyti ir hamake.

Vienintelė Leila - murkiančios kavinės naujokė nesislapsto nuo saulės spindulių. Ji net ir per karščius mėgsta prigulti ant saulės apšviestos palangės ar įsitaisyti ant kelių kavinės svečiams, sėdintiems ant saulės šildomų sofų. Panašu, kad karštus orus artimiausią savaitę žadanti orų prognozė privers Murrr kavinės gyventojus sugalvoti dar ne vieną išradingą būdą apsisaugoti nuo karščio ir saulės spindulių. Ateiti pasižiūrėti į katinėlių išradingumą saugantis nuo karščio galite į Pylimo gatvės 38 name esančią Murrr kavinukę.


Šiame straipsnyje: karštiskatėskačių kavinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautos išmintis sako:

Tautos išmintis sako: portretas
"iš didelio rašto išėjo iš krašto"- dar ir kačių frakciją seime sukurkite.

Pincė ir Micė

Pincė ir Micė portretas
Puiku, nuostabios sesės mes dėkojame už meilę mūsų giminei.

viskas šaunu

viskas šaunu portretas
tik katinėlis yra gyvūno bendru pavadinimu " katė" patinas.kalbant apie katytę margutę nereikia sakyti " katinėlį" atvėsinanti srovė arba "darbuotojai storu kailiu pasidengę katinėliai. jeigu jie visi tik patinai tada taip. rūšies pavadinimas nežiūrint lyties yra KATĖS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių