Keisis komisijos vadovas

Vilniaus savivaldybė šiandien ketina keisti Lukiškių projekto vertinimo komisijos vadovą.

Komisija sprendžia, kas iš septynių jau atrinktų darbų laimės Lukiškių aikštės tvarkymo ir simbolio "Laisvė" statymo konkursą.

Vietoj iki šiol komisijai vadovaujančio buvusio sostinės mero Tvarkos ir teisingumo partijos nario Juozo Imbraso į šią vietą ruošiamasi sodinti naująjį miesto vadovą – konservatorių Vilių Navicką.

Komisijoje kol kas yra ir Vilniaus savivaldybėje nebedirbantis kyšininkavimu įtariamas Evaldas Lementauskas. Pasak mero, pastarąjį artimiausiu metu taip pat ketinama pakeisti.

Anksčiau sprendimą dėl Lukiškių aikštės tvarkymo projekto laimėtojo buvo žadama skelbti kovo pradžioje, viešai aptarus projektus. Pasikeitus Vilniaus merams, V.Navickas tikina, kad ketvirtadienį posėdžiausianti Lukiškių rekonstrukcijos vertinimo komisija dar nepriims sprendimų.

Konkurse nugalėjusių projektų autoriams bus skiriamas 150 tūkst. litų honoraras už pirmą vietą, 90 tūkst. litų – už antrą, 65 tūkst. litų – už trečią ir dvi paskatinamosios premijos po 20 tūkst. litų.

Iš viso Lukiškių aikštės rekonstrukcijai ketinama skirti apie 45 mln. litų.

Anot Architektų sąjungos pirmininko Gintauto Blažiūno, konkurso laimėtojas įgis teisę ruošti techninį aikštės tvarkymo projektą ir simbolį "Laisvė". "Laisvės" gamybos kaina, pasak jo, sudarys apie 5 proc. visos sumos – 45 mln. litų. Likusius pinigus valdys rastas rangovas, kuris ir tvarkys aikštę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių