Kultūrai – 5 milijonai

Savivaldybė projektui "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) ketina skirti 5 mln. litų – tokią sumą ruošiamasi numatyti šiandien svarstomame savivaldybės biudžete.

Sostinės mero pavaduotojas Gintautas Babravičius antradienį surengtoje spaudos konferencijoje pripažino, kad ši suma mažoka.

"Projekte numatyti 5 mln. litų, tai, sutikime, neatitinka tų lūkesčių, kurie galbūt kažkada buvo. Kai bus peržiūrimas biudžetas, turės, matyt, būti rasta rezervo, kad tas programas (papildomas – BNS) būtų galima įvykdyti. Šie 5 mln. šiuo metu yra programai, jai viešinti ir administruoti, ir tai iš tiesų labai kuklios lėšos.

Be to, anot mero Viliaus Navicko, VEKS skolos siekia 2 mln litų.

Pasak VEKS vadovo Rolando Kvietkausko, ketinama paskirstyti šias lėšas programai ir jai administruoti tuomet, kai Vilniaus taryba patvirtins biudžetą.

Jo teigimu, ketinama perpus (nuo 4 iki 2 mln. litų) mažinti viešosios įstaigos administravimo išlaidas ir atleisti vienuolika darbuotojų. Neatmetama, kad darbuotojų skaičius gali būti sumažintas dar labiau.

Dar praėjusią savaitę savivaldybės vadovai teigė, kad VEKS numatyta 9 mln. litų – tai yra 4 mln. programoms ir 5 mln. litų valdymui, taip pat tvirtino, kad bus aktyviai ieškoma dar 3,5 mln. litų papildomai VEKS programai – tai yra projektams, kuriems pagal šiuo metu numatytas lėšas trūksta 7 mln. litų.

G.Babravičiaus teigimu, kol kas nepradėta rūpintis rėmėjų, kurie galėtų prisidėti prie papildomų 3,5 mln., paieška. To ketinama imtis artimiausiomis savaitėmis.

Tačiau jis užtikrino, kad vienam iš papildomos programos renginių – muzikanto Andriaus Mamontovo inicijuotai "Gatvės muzikos dienai" – reikalingų lėšų bus rasta.

"Kadangi jautriausia programa – gatvės muzikos festivalis – kainuoja tik 30 tūkst. litų, šis festivalis tikrai įvyks. A.Mamontovui pažadėjau asmeniškai. <...> Dėl visų kitų dalykų bus sprendžiama šiais metais", – sakė G.Babravičius.

Mero teigimu, po poros mėnesių ketinama perskirstyti rezervines biudžeto lėšas, iš kurių dalis gali nubyrėti ir papildomai VEKS programai, kuriai šiuo metu trūksta 7 mln. litų.

2009 m. VEKS programai iš nacionalinio biudžeto skirta 25 mln. litų.


Šiame straipsnyje: VEKSGatvės muzikos dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių