Kurie Vilniaus rajonai tarp pirkėjų populiariausi?

  • Teksto dydis:

Pilaitė, Naujamiestis ir Šnipiškės. Šiuos tris Vilniaus rajonus nekilnojamojo turto ekspertai įvardija kaip populiariausius šiuo metu tiek tarp vystytojų, tiek tarp potencialių ir esamų pirkėjų.

„Jau ne pirmus metus pastebima tendencija, kad pirkėjai itin domisi gyvenamuoju plotu Naujamiestyje, Šnipiškėse ir Pilaitėje. Remiantis 2016 m. duomenimis, minėtuose rajonuose įvyko didžiausia dalis būsto pirkimo sandorių, šiuose rajonuose yra vykdoma ir aktyviausia NT projektų plėtra, vystoma daugiausiai projektų“, – sako Ivona Sadovničaja, NT brokerė.

Naujausiais NT vystytojų duomenimis, Naujamiestyje siūloma įsigyti 644, Šnipiškėse – 560, o Pilaitėje – 493 butus. Tai yra didžiausia butų pasiūla palyginti su kitais sostinės rajonais. Nesiskiria ir sostinės rajonų trejetukas, kuriuose buvo nupirkta daugiausiai butų: per pirmąjį 2017 m. ketvirtį 173 butai nupirkti Šnipiškėse, 147 – Pilaitėje, 131 – Naujamiestyje.

Nekilnojamojo turto plėtros įmonės „Eika“ atlikta pirkėjų apklausa rodo, kad ieškant būsto, vis svarbesniu kriterijumi tampa vieta mieste. Naujausiais duomenimis, šis kriterijus buvo antras pagal svarbą renkantis būstą, jis tapo svarbesniu net už būsto kainą. O pagrindiniu kriterijumi išlieka statybos darbų kokybė.

Pasak NT ekspertų, Pilaitėje dauguma butų priskiriama ekonominei klasei, be to, ten patraukli vieta mėgstantiems gyventi kiek atokiau nuo miesto šurmulio, o statybų kokybė ir plėtotojų projektai yra sulaukę ekspertų įvertinimo.

Pilaitė yra vienas iš jauniausių sostinės rajonų su tvirta ir jauna bendruomene, kuri pati kuria savo taisykles.

„Pilaitė yra vienas iš jauniausių sostinės rajonų su tvirta ir jauna bendruomene, kuri pati kuria savo taisykles. Nenuostabu, kad į naują rajoną traukia 30-35 m. šeimos, kurios planuoja čia savo ateitį. Jų bendras interesas – kaimynystė ir aplinka, kurioje būtų jauku gyventi ne tik jiems, bet ir jų vaikams. Prie žinių siekiančio jauno žmogaus poreikių prisitaiko ir plėtotojai, kuriantys erdves su poilsio zonomis, krepšinio ir tinklinio aikštelėmis, medžiais ir želdiniais, kurie tiek puoštų aplinką, tiek formuotų rajono kraštovaizdį“, – teigia Martynas Žibūda, „Eika“ plėtros direktorius.  

Statistikos departamento portalo duomenimis, Pilaitė vienas iš sostinės rajonų, kuriame mažiausiai gyvena vyresnių nei 65 m. amžiaus žmonių. Be to, vienas iš rajonų, kuriame daugiausiai iki 14 m. vaikų.

Pasak I. Sadovničajos, Pilaitė yra vienas naujausių Vilniaus mikrorajonų,  ypač mėgiamas jaunų šeimų, kurioms labai svarbu gyventi jaunoje bendruomenėje, naujame rajone, naujuose daugiabučiuose.

„Čia puikiai sutvarkyta aplinka aktyviam laisvalaikiui: yra miškai, Salotės ir Gilužio ežerai, pušynai. Dažnai pirkėjai šį rajoną renkasi dėl puikiai sutvarkytos infrastruktūros: darželiai, mokyklos, prekybos centrai, sporto klubai, poliklinika, gerai sutvarkyti dviračių takai. Kaip didelį privalumą pirkėjai išskiria Vakarinį aplinkkelį, kuris pagerina susisiekimą su miesto centru ir kitais mikrorajonais“, – pasakoja „Capital“ brokerė.

Pilaitėje būsto ieško išsilavinę, aktyvūs žmonės, turintys vaikų arba planuojantys kurti šeimą bei mėgstantys kokybišką gyvenimą toliau nuo miesto šurmulio. „Taip pat dalis pirkėjų yra žmonės, užaugę Pilaitėje ir neįsivaizduojantys gyvenimo kitame mikrorajone“, – sako I.Sadovničaja.

Kiti du vilniečių mėgstami ir NT ekspertų išskiriami rajonai – Naujamiestis ir Šnipiškės – patrauklūs tuo, kad čia gali rasti būstą arti miesto centro už patrauklią kainą. Minėtus rajonus renkasi tie, kuriems aktualu gyvenimas netoli darbo vietos, nedidelis atstumas iki centre esančių lankytinų vietų, poilsio zonų ir ypač tai, kad šias vietas gali pasiekti pėsčiomis.

„Butai šiuose mikrorajonuose yra puiki investicija. Tiesa, Šnipiškės labiau kontrastingas rajonas, kur naujos statybos daugiabučiai susiduria su senaisiais mediniais namais. Naujamiestis vis labiau mėgstamas įdomesnių erdvių ieškančių vilniečių, kurie nori jausti miesto ritmą – čia populiarūs loftai. Šiuose rajonuose aktyviai tvarkomos apleistos teritorijos ir seni pastatai, o tai dar labiau didina šių rajonų patrauklumą“, – mano brokerė.

Per 2017 m. pirmuosius šešis mėnesius Vilniuje parduota apie 2000 butų. Vidutiniškai per metus naujo būsto kaina augo 2,5 proc. ir šiuo metu sudaro 1747 Eur/kv.m. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių