Labiausiai šiluma atpigo vilniečiams

  • Teksto dydis:

Penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose šilumos kaina per metus gerokai atpigo, nes pernai pradėjo veikti nemažai naujų biokuro katilų, sako Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Labiausiai šiluma atpigo Vilniuje - 33 proc., tačiau tai labiausiai lėmė administracinis Kainų komisijos sprendimas.

„Pagrindinė priežastis yra tai, jog per praėjusius metus buvo paleisti papildomi biokuro įrengimai. Biokuras yra pigesnis už dujas, todėl šilumos kaina dabar yra mažesnė nei buvo praėjusių metų sausį. Kainą taip pat mažino vienai kilovatvalandei energijos pagaminti reikalingo kuro kiekio sumažėjimas šilumos gamybos bendrovėse“, - BNS teigė V.Stasiūnas, komentuodamas šilumos kainos mažėjimą didžiuosiuose miestuose.

Pagrindinė priežastis yra tai, jog per praėjusius metus buvo paleisti papildomi biokuro įrengimai. Biokuras yra pigesnis už dujas, todėl šilumos kaina dabar yra mažesnė nei buvo praėjusių metų sausį.

Anot jo, nors šiluma atpigo, tačiau gyventojai dažnai moka daug, nes jų būstai nerenovuoti.

V.Stasiūnas pridūrė, kad sausį, palyginti su gruodžiu, šiluma kai kur pabrango, nes šį mėnesį tikimasi šaltesnių orų, todėl įmonės prognozuoja sudeginti daugiau brangesnių dujų.

Vilniuje sausį, palyginti su pernai sausiu, šilumos kaina smuko 33,1 proc. iki 3,97 cento (be PVM) už kilovatvalandę (kWh), o palyginti su gruodžiu, - augo 0,5 proc. Gruodį ji atpigo maždaug 23 proc., Kainų komisijai paskelbus, jog „Vilniaus energija“ 2012-2014 metais nepagrįstai gavo 24,3 mln. eurų viršpelnio ir komisijai sumažinus šilumos kainą šį šildymo sezoną.

Kaune šilumos kaina per metus smuko 5,1 proc., o per mėnesį - padidėjo 4,2 proc. iki 5,25 cento, Šiauliuose - atitinkamai smuko 11,8 proc. ir augo 0,2 proc. iki 4,12 cento, Klaipėdoje - mažėjo atitinkamai 3,2 ir 0,4 proc. iki 4,48 cento, Panevėžyje - mažėjo 6,2 proc. ir nekito - sausį ji yra 5,18 cento.


Šiame straipsnyje: šilumašilumos kainašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

26 metus Vilniečius tiesiog apiplėšinėjo....

26 metus Vilniečius tiesiog apiplėšinėjo.... portretas
Įdomu ar bus kas nubaustas? Ar sės kas į belangę? Neabejoju - nebus. Įstatymai buvo priiminėjami kolegialiai....kaltų, kaip ir nėra. Masiulio (vieno), pagauto už rankos, nesugeba pasodinti...

tai

tai portretas
/kazkas/... is auksciau isake juk nauju pilieciu padaugejo tai reikia briuseliui isiteikt...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių