Lankomiausios sostinės vietos

Vilnius žavus, tačiau vienas mažiausių Europos didmiesčių, vargu ar galintis pasiūlyti tiek atrakcijų kaip Londonas, Paryžius ar Roma. Pasidomėjome, kokios miesto grožybės ir istorinės vietos traukia turistus į Lietuvos sostinę?

r.grygolyte@diena.lt

Antrą savaitgalį vyksta Vilniaus turizmo informacijos centro (VTIC) organizuojamos ekskursijos po Vilniaus senamiestį rusų ir anglų kalbomis. Pasirodo, artimas ir daugiausia sentimentų Vilnius kelia tiems, kurie dalyvauja grupėse rusų kalba.

Kaimynams Vilnius kelia sentimentus

"Žmonių susirenka labai skirtingai: yra buvę ir pora, ir grupė iki 40 žmonių. Šiandien, matote, kelios grupės susidarė. Dauguma ateina apsiskaitę, besidomintys Vilniumi. Rusams, baltarusiams kone visi objektai primena istoriją, kurios tiek daug bendros turime", – pasakojo ekskursijos gidė.

Vilniaus senamiestis, anot VTIC, yra istorinis miesto centras ir viena įdomiausių Rytų Europos sostinių. Daugiatautis, daugiakultūris miestas visada traukė miesto svečius ir žavėjo architektūros įvairove. Pilių griuvėsiai, siaurų gatvelių tinklas, smailiabokštės raudonų plytų bažnyčios, gyvenamųjų namų rūsiai įdomūs kiekvienam svečiui.

Garsiausios – bažnyčios

Per ekskursiją užsieniečiai aplanko Katedros aikštę, prezidento rūmus, Vilniaus universitetą, Pilies gatvę, Šv. Onos ir Bernardinų bažnyčias, Rotušę ir Rotušės aikštę, Šv. Kazimiero bažnyčią, Filharmoniją, Bazilijonų vartus ir bažnyčią, Šv. Dvasios cerkvę ir vienuolyną, Šv. Teresės bažnyčią, Aušros vartus.

Rusakalbėje grupėje pabrėžiama, kad Vilniuje apsistodavo rašytojas Fiodoras Dostojevskis su žmona, kad čia dirbo abu poeto Aleksandro Puškino sūnūs, kad prezidento rūmai anksčiau buvo generalgubernatoriaus rūmai, o kunigaikščiai valdė ne tik Lietuvą, bet ir Lenkiją bei kitas šalis, primenama ir daugelis kitų dalykų, leidžiančių pajusti, kad svečiams Vilnius išties nėra svetimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių