Nuo liaudies muzikos iki robotų: taip Vilnius šventė Gatvės muzikos dieną

Šimtai atlikėjų, pradedant liaudies muzikantais ir baigiant robotais, šeštadienį Lietuvos miestų gatves ir aikštes pripildė muzikos garsais, švęsdami tradicinę Gatvės muzikos dieną.

Keturi lego robotai surengė neįprastą pasirodymą ant Vilniaus rotušės laiptų. Sekdami grupės lyderio solisto Nao judesius, rankas į viršų kėlė dešimtys vaikų. Jam pritarė du gitaristai ir būgnininkas - Bernis, Džekas ir Juozas.

„Artėjant Gatvės muzikos dienai nusprendėme išbandyti naują robotų amplua ir sukurti robotų grupę. Robotai paprastai atlieka sunkias užduotis, susijusias su kosmosu, gamyba, bet retai įtraukiami į meną“, - BNS sakė vienas robotų grupės „įkūrėjų“ 24 metų Povilas Zmejauskas iš Robotikos akademijos.

Tai buvo viena iš daugiau kaip pusantro šimto vietų Vilniuje, kur karščiausią šių metų dieną skambėjo gatvės muzika.

Už keliasdešimties metrų akį traukė spalvingas beveik keturių metrų aukščio sostas iš gitarų.

Sostinėje daugiausia muzikantų pasirinko Pilies gatvę. Čia kartu su kolega muzikantu koncertavusi Laimutė Šekurovienė vilniečius ir sostinės svečius pasitiko gerai žinomomis liaudies dainomis, kurioms pritarė armonika, akordeonas, metalofonas ir dūdelė.

„Noriu visiems žmonėms parodyti mūsų senovines liaudies dainas, nes tai yra Lietuva“, - BNS sakė atlikėja.

Gatvės muzikos diena Lietuvoje vyko jau vienuoliktą kartą. Jį ją kasmet kviečiami ir profesionalai, ir mėgėjai, nuo vaikų iki senjorų, nuo alternatyvaus roko iki klasikinės muzikos atlikėjų.

Šiemet dalyvauti Gatvės muzikos dienoje sostinėje užsiregistravo per pusantro šimto muzikantų, Kaune – daugiau kaip pusšimtis, Klaipėdoje – virš trijų dešimčių.

Šventės iniciatorius muzikantas ir aktorius Andrius Mamontovas sakė, kad gatvės kultūra nebūtinai yra maištaujanti ir niokojanti, bet kurianti, praturtinanti miestą.

„Norime, kad tai būtų savirealizacijos, įkvėpimo, paieškų bei atradimo sfera“, – sakė A.Mamontovas.

Pasak organizatorių, šiemet Gatvės muzikos dieną sekdami lietuvių pavyzdžiu taip pat šventė latviai, ukrainiečiai, gruzinai ir Rusijoje esantis Sankt Peterburgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas P

Jonas P portretas
Muzika valdo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių