Lietuvos karo akademija mini 25-metį

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino 25-metį mininčios Karo akademijos karininkus.

Karo akademija – vienintelė aukštoji mokykla Lietuvoje, suteikianti universitetinį ir karinį išsilavinimą. Per ketvirtį amžiaus čia parengta 2 su puse tūkstančio įvairių karininkų.

Šalies vadovės teigimu, akademija sugebėjo parengti net 23 laidas tokių jaunų žmonių, kuriais galime bet kada pasikliauti, nes karininko vardas yra vertas pasididžiavimo. Taip buvo istoriškai, taip turi būti ir ateityje.

Karo akademijai, kaip ir visai visuomenei, reikia investuoti į kokybę – ne tik į karinį parengimą, bet ir į platų išsilavinimą, kad karininkai būtų žmonės su tvirtais moraliniais principais ir giliomis žiniomis.

Pasak prezidentės, akademija turi būti tokia, kad jos absolventai galėtų didžiuotis, jog mokėsi būtent šioje Lietuvos partizanų ginkluotųjų pajėgų vado vardu pavadintoje akademijoje. Tokių karininkų ir tokių žmonių, kuriais valstybė gali pasikliauti, reikia dar daugiau.

Sveikindama karininkus prezidentė akademijos auklėtiniams linkėjo būti pavyzdžiu ir jaunajai kartai, ir visiems žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bravo vyrams

Bravo vyrams portretas
Ne veltui taip ant jūsų niršta Putino subinlaižiai. Tai geriausias jūsų įvertinimas ir pripažinimas.

fui

fui portretas
darmaiedu akademija

Jogaila Išganytojas

Jogaila Išganytojas portretas
Pagrindinis Lietuvos imperijalistinis centras kuris ruošia lietuvos fašistus okupuoti Rusija ir atkurti nacifašistine LDK
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių