Lietuvos rusų sąjunga peticija prašo apginti teatrą nuo gėjų konferencijos

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvos rusų sąjungos atstovai įteikė Lietuvos rusų dramos teatro vadovybei prašymą atsisakyti vesti birželio 16 d. planuotą seksualinių mažumų konferenciją „Pride Voices“ Lietuvos rusų dramų teatre.

Prašymas remiasi peticija, kurią pasirašė beveik 5 tūkst. žmonių. Analogiškas prašymas išsiųstas nacionalinės LGBT teisių organizacijos vadovams.

Sąjunga teigia, kad teatras yra rusų kultūros ir tradicijų židinys ir negali tapti gėjų konferencijos organizacijos vieta, nes jų propaguojamos idėjos kardinaliai prieštarauja daugumos Lietuvos rusų pasaulėžiūrai, moralės principams bei vertybėms.

Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas, Seimo narys Sergejus Dmitrijevas sako, kad jeigu į šį Lietuvos žmonių prašymą nebus atsižvelgta, Vilniuje bus organizuota protesto akcija Lietuvos rusų dramos teatrui apginti.

„Rinkdami parašus prieš gėjų konferencijos organizavimą Rusų dramos teatre sulaukėme netikėto žmonių palaikymo, homoseksualų planais pasipiktino ne tik rusai, bet ir nemaža dalis lietuvių, kurie taip pat parėmė mūsų peticiją. Žmonės įgaliojo Lietuvos rusų sąjungą atstovauti ir ginti jų teisėms Lietuvos valdžios struktūrose bei suteikė teisę rengti protesto akcijas, jeigu prašymas nebus įvykdytas. Mes esame tvirtai įsitikinę, kad teatras – ne vieta homoseksualumo propagandai ir esame pasiruošę jį ginti“, – sako S. Dmitrijevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ajė

Ajė portretas
100 procentu pritariu Lietuvos rusų sąjungai.Gaila,kad ne lietuviai aktyviausi šiuo požiūriu.

Arhikles Salvador

Arhikles Salvador portretas
Pederastai von is Lietuvos!

V

V portretas
Kur eina tie gaidziai galima suvokti paskaicius: http://laisvavisuomene.lt/roberto-r-reilly-knyga-making-gay-ok-lietuviskai-2/
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių