Dovana vilniečiams: Lukiškių aikštėje atidaryta čiuožykla

  • Teksto dydis:

Pirmoji po rekonstrukcijos žiema Lukiškių aikštėje prasidėjo įspūdingai – aikštėje atidaryta didelė ledo čiuožykla po atviru dangumi ir įjungtas žiemos fontanas – vandens, šviesos ir stiklo instaliacija. Aikštę juosiantys medžiai suspindo 10 tūkstančių lempučių girlianda.

Didžiulė  (20x40 m) čiuožykla bus atvira iki pat vasario mėnesio ir kvies pramogauti miesto centre: čiuožti savomis ar išsinuomotomis pačiūžomis, žaisti akmenslydį, mokytis čiuožimo technikos. Čiuožykla ir fontanas – festivalio „Kalėdos sostinėje“ programos dalis ir viena smagiausių naujovių.

„Per vasarą iš naujo aikštę atradę vilniečiai ir miesto svečiai ir vėl liks nustebinti, kiek traukos gali turėti žiemos pramogoms atsinaujinusi aikštė. Kviečiu visą gruodį ir vasarį aktyviai leisti laiką naujoje ledo čiuožykloje, grožėtis interaktyviu žiemos fontanu, pasivaišinti kalėdiniais gardumynais, o mažiesiems specialiai atnaujinome kalėdinio traukinuko maršrutą – šiemet jis atvyksta iki pat Lukiškių  aikštės. Linkiu visiems magiškų  švenčių Vilniuje!“  – sveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Į čiuožyklos atidarymą susirinkę vilniečiai ir miesto svečiai stebėjo sporto klubo „Sidabrinė pačiūža“ ir Vilniaus dailiojo čiuožimo klubo „Ledo magija“ sportininkių pasirodymus. Lietuvos Kerlingo asociacija pristatė įdomią žiemos pramogą  – bavarišką akmenslydį. Nemokančius čiuožti čia pat čiuožimo technikos subtilybių mokė „Hockey punks academy“ drauge su Meksikos ledo ritulio rinktinės puolėju Hectoru Majula. Pirmieji 85 atskubėję į čiuožyklą laimingieji naujutėlę pramogų erdvę išbandė nemokamai.

Čiuožykla darbo dienomis veiks nuo 12 iki 22 val., o savaitgaliais kiek ilgiau – nuo 10 iki 22 val. Taip pat darbo dienomis kalėdinėje čiuožykloje vyks nemokamos ledo ritulio, čiuožimo bei kerlingo pamokėlės. Čiuožimo seanso su savomis pačiūžomis kaina – 2 eurai, o su čiuožykloje nuomotomis pačiūžomis – 3 eurai.

Lukiškių  aikštėje – vandens, šviesos ir stiklo instaliacija

Visų taip pamėgtas Lukiškių aikštės fontanas bus populiarus ir žiemą – jis virto vandens, šviesos ir stiklo instaliacija, kuri stebina išskirtine, dar niekur neregėta  forma.

„Ilgai mąstėme, kaip žemoje temperatūroje išlaikyti šio interaktyvaus Vilniaus fontano patrauklumą, vandens dinamiką ir sukurti žiūrovams dar didesnį įspūdį. Intensyvus kūrybinis darbas su „Poolservice.LT“ komanda ir ilgi bandymai naktimis davė rezultatų”, – džiaugiasi fontaną sukūrusios ir jį prižiūrinčios įmonės vadovas Mantvydas Šakalys.

Šviesos, vandens ir stiklo instaliacija pagyvins žiemos vakarus mieste. Skysčio pripildytos kolbos, atkartoja šiltuoju metų laiku veikusio fontano vandens sroves. Į šias talpas pučiamas oras, todėl skystis jose juda, sukurdamas savitą dinamiką. Dekoracijų apšvietimo spalvos, jų kaitos greitis, intensyvumas ir burbulų judėjimas keisis pagal iš anksto sudarytą veikimo scenarijų.

M. Šakalys pažymi, kad fontanas bus išskirtinis ne tik savo apšvietimu, gebančiu sukurti 4.2 milijardo spalvų, bet ir tuo, kad apšvietimo dekoracijos veikia esant kritinei -30 C temperatūrai.

Fontanas džiugins beveik visą žiemą. „2019 m. vasario 16 d., nacionalinės šventės metu, vandens, šviesos ir stiklo dekoracijos nušvis tautinės vėliavos spalvomis“, – įspūdingą reginį žada „Poolservice.LT“ vadovas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o mes uz mera!

o mes uz mera! portretas
tai vienintelis meras kuris naujino sostine darbais o ne tusciais paistalais!!!

Kada

Kada  portretas
Kada bus išmėžti iš Vilniaus savivaldybės visi šitie provincijos intelektiniai neįgalieji su savo pravalais?

T

T portretas
Tipo cia pramoga meslas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių