Lukiškių kalėjime musulmonams bus leidžiama atlikti religines apeigas

  • Teksto dydis:

Musulmonų religiją išpažįstantiems asmenims Lukiškių tardymo izoliatoriuje–kalėjime penktadieniais bus leista atlikti kolektyvines religines apeigas.

Kaip pranešė Seimo kontrolierių įstaiga, sprendimą pakoreguoti suimtųjų dienotvarkę ir sudaryti sąlygas apeigoms Lukiškių kalėjimo direktorius Viktoras Davidenko priėmė po Seimo kontrolieriaus Augustino Normanto rekomendacijų.

A.Normantas į kalėjimo vadovybę kreipėsi gavęs suimtojo A.B. skundą, kuriame suimtasis skundžiasi dėl jam nesudaromų sąlygų penktadieniais atlikti kolektyvines religines apeigas.

V.Davidenko pakvietė į įkalinimo įstaigą musulmonų sunitų bendrijos atstovą, kuris administraciją supažindino su musulmonų tikėjimo religiniais aspektais. Jis nurodė, kad penktadieniais atvykęs į įkalinimo įstaigą gali atlikti religines apeigas, jei bus ne mažiau nei trys asmenys, išpažįstantys islamo religiją ir pageidaujantys religines apeigas atlikti kartu su kitais sunitais.

Penktadienio malda musulmonams yra svarbiausia savaitinių apeigų dalis, kaip katalikams sekmadieninės, o judėjams – šeštadieninės apeigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pipke

pipke portretas
gal dar kibira vazelino ir asiliuka vietoj moters?

Supykes

Supykes portretas
Jiems. Dieta spec paruoskit,

Tulas

Tulas portretas
Nu sakes ispindejimas,jie nusikalteliai ir svetimoj saly reikalavimus kelia,Idomu arabijoj ar galeciau reikalaut pastatyt kataliku baznycia,ko gero gyvas neiseiciau ir ofiso, Lietuviai subinlaiziai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių