Lygių galimybių kontrolierė tiria apkurtusio vyro skundą dėl diskriminacijos

  • Teksto dydis:

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pranešė tirianti klausą praradusio vyro skundą dėl diskriminacijos.

Pareiškėjas nurodė, kad šių metų lapkričio mėnesį po ūmios ligos jis prarado klausą, o dėl sutrikusios sveikatos neteko ir darbo. Vyras skunde teigia nesulaukiantis jokios pagalbos iš kelių institucijų bei esąs diskriminuojamas dėl savo negalios.

„Pareiškėjas nurodo, jog, siekdamas gauti bent kokių pajamų pragyvenimui, norėjo registruotis darbo biržoje, tačiau darbo birža atsisakė registruoti jį kaip bedarbį, kol šis nepristatys visų jo netekto darbingumo dokumentų. Dėl šių dokumentų pilietis kreipėsi į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą, tačiau ši be medikų siuntimo negali vertinti jo darbingumo lygio ir išduoti jam būtinos pažymos“, - rašoma Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos pranešime.

Siekdamas nustatyti netekto darbingumo lygį, pareiškėjas kreipėsi į medikus, tačiau jį informavo, jog siuntimą dėl darbingumo lygio nustatymo jie galės išrašyti tik atlikę visus būtinus medicininius tyrimus. Tyrimai esą gali užtrukti iki trijų mėnesių.

Vyras įrašytas į eilę klausos aparatui gauti, o be jo įsidarbinti yra neįmanoma, kadangi jis visiškai negirdi.

Skundo autorius tvirtina likęs be jokio pajamų šaltinio - negali įsigyti nei būtinų medikamentų, nei maisto. Jis nurodo, jog socialinės paramos kreipėsi į Vilniaus miesto socialinės paramos centrą, bet tačiau iš jo nebuvo priimtas net prašymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių