M. Majauskas atstatė narystę partijoje ir žada siekti Vilniaus mero posto

Kovą sulaukęs kaltinimų seksualiniu priekabiavimu konservatorius parlamentaras Mykolas Majauskas atstatė narystę Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijoje (TS–LKD) ir žada siekti Vilniaus mero posto.

Apie tai penktadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

„Dauguma Vilniaus konservatorių skyrių pasiūlė mano kandidatūrą artėjančiuose Vilniaus mero rinkimuose. Tad kolegų paragintas atstačiau savo narystę partijoje ir svarstau galimybę dalyvauti rinkimuose. Myliu Vilnių. Turiu patirties ir užsidegimo pakelti į naują lygį“, – BNS persiųstame komentare sakė parlamentaras.

Vilniaus miesto skyrių sueigos vadovas Valdas Benkunskas BNS patvirtino, kad M. Majauskas narystę atstatė pats – tai, anot jo, leidžia padaryti partijos įstatai, jei narystė ir sustabdyta buvo paties asmens sprendimu.

Konservatoriai yra patvirtinę kandidatus į merus daugelyje savivaldybių, išskyrus didmiesčius – juose kandidatai turėtų būti patvirtinti antroje rudens pusėje.

TS–LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis tiesiogiai nevertino M. Majausko galimybių pretenduoti į Vilniaus merus, tačiau pabrėžė, kad galimi kandidatai bus vertinami ir reputaciniu aspektu.

„Partija turi pasitvirtinusi kandidatų atrankos procedūras ir prižiūrinčias institucijas, kurios atsakingai įvertins galimas kandidatų reputacines rizikas ir aplinkybes“, – BNS teigė jis.

Kovą viena mergina, kurios tapatybė neskelbiama, televizijai „Info TV“ pasakojo patyrusi M. Majausko seksualinį priekabiavimą, kai šis dar ėjo tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjo finansų klausimais pareigas. Pasak merginos, būdamas neblaivus M. Majauskas ją pasikvietė į butą sostinės senamiestyje, nurenginėjo bei siekė seksualinių santykių, tačiau jai išsigandus, atsitraukė. Pašnekovė liudijo žinanti dar kelias merginas, kurių bejėgiškumu M. Majauskas esą bandė pasinaudoti.

M. Majauskas šią informaciją neigė, tačiau po šios istorijos narystę partijoje sustabdė. Tuomet jis tvirtino, kad šis sprendimas galios, „kol bus išsklaidytos visos abejonės“.

Tuo metu partijos pirmininkas G. Landsbergis kreipėsi į prokurorus, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą, prokurorai tyrimo nepradėjo nenustatę pavaldumo ryšio tarp politiko ir jį anonimiškai kaltinusios merginos.

Į prokurorus dėl šmeižto buvo kreipęsis ir pats M. Majauskas, nurodęs, kad „vienos televizijos žinių laidos metu buvo anonimiškai paskleista tikrovės neatitinkanti ir jį šmeižianti informacija“. Prokurorai tyrimą pradėjo, bet vėliau sustabdė „Info TV“ televizijai atsisakius atskleisti merginos, pateikusios informaciją, tapatybę.

M. Majauskas į merus kandidatavo ir 2015-aisiais, buvo išrinktas į Vilniaus tarybą, ėjo frakcijos seniūno pareigas, po kiek daugiau nei metų laimėjo Seimo nario rinkimus ir tarybos nario mandato atsisakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuom nusikalto Vilnius

kuom nusikalto Vilnius portretas
kad Majauskas butu meru?

itariu kad

itariu kad  portretas
su simonka bendraminciai.

kuo daugiau avinu

kuo daugiau avinu portretas
tuo stipresne gynyba .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių