Mažiesiems smalsuoliams – ir pamokos, ir pramogos

  • Teksto dydis:

Vaikų darželio „Vaikystės sodas“ ir Vilniaus Antakalnio socialinės globos namų auklėtiniai mokėsi taupyti energijos išteklius bei išbandė programavimo subtilybes. 

Dalyvavo pamokoje

Darželinukai aktyviai pamokėlėse besimokę apie energiją ir jos taupymą buvo pakviesti į išskirtinę „Mano Būsto“ pamoką. Joje pastatų priežiūros profesionalai papasakojo, kas yra energija, kaip ją galima pažinti ir taupyti. Dvidešimt mažųjų tyrėjų naudodamiesi ne tik tradiciniais, bet ir inovatyviais įmonėje taikomais inžineriniais sprendimais interaktyviai pažino elektros ir šilumos energiją. Viena iš netradicinės pamokos veiklų – elektros ir šilumos energijos pažinimas naudojantis skirtingo galingumo elektros lemputėmis ir specialiais varžos matavimo prietaisais.

Išmaniosios technologijos padeda pažinti

Pastatų priežiūra naudojant termovizorių – energijos taupymo priemonių diegimo lyderių „Mano Būstas“ kasdienybė. Vaikus ypatingai sudomino galimybė patiems pasitikrinti, kaip žmogaus kūnas ir aplinkoje esantys daiktai skleidžia šilumos energiją. Kartu su specialistais darželinukai diskutavo kaip pažinti šilumos energijos nutekėjimą bei kiek įmanoma labiau sumažinti švaistymą.

Visame naujajame įmonės biure „Penta“, esančiame „Technopolio“ biurų miestelyje, darželinukai galėjo pažinti ir įdiegtas naujausias energijos taupymo sistemas: vėdinimo, dūmų šalinimo, apšvietimo, elektros ir net fasadinių žaliuzių saugančių nuo šilumos energijos švaistymo.

Socialinės iniciatyvos

Įmonių grupė „Mano Būstas“ savo darbuotojams bei jų vaikams siūlo įvairiausių prasmingų laisvalaikio praleidimo būdų. Vienas populiariausių – biure vykstantys „Vaikų kino vakarai“. Kartu pažiūrėti filmų jau reguliariai atvyksta ir vaikai iš Vilniaus Antakalnio socialinės globos namų. Juose savanoriaujanti įmonės darbuotoja Oksana Avsejeva auklėtinius visuomet drąsina atvykus į biurą susipažinti su bendraamžiais, savo kolegomis bei žaisti laisvalaikio zonoje esančius stalo žaidimus: biliardą, stalo futbolą ir stalo tenisą.

Tokios socialinės iniciatyvos „Mano Būste“ jau tapusios gražia tradicija. Visos įmonės bendruomenė reguliariai kviečia darželinukus, moksleivius, studentus ir kitus besidominčius įmonės veikla atvykti į susitikimus, paskaitas ir prisijungti prie socialinių iniciatyvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių