Medicinos biblioteka Vilniaus senamiestyje bus likviduota?

Seimo narys Juozas Olekas kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, kad nebūtų sunaikinta Lietuvos medicinos biblioteka ir joje sukauptas rašto ir kultūros paveldas, išskirtinė informacija, turinti reikšmę mokslui, švietimui ir šalies medicinai.

Likviduoti valstybinės reikšmės bibliotekos statusą turintį objektą, esantį Vilniaus senamiestyje, siūlo Sveikatos apsaugos ministerija. Argumentuojama, kad būtų sutaupyta 0,54 milijono eurų.

„Vis dėlto pinigų atsiranda netgi viešai medikų kritikuojamiems projektams, pavyzdžiui, tokiems kaip „Korupcijos prevencija sveikatos apsaugos sektoriuje“, kuriam Sveikatos apsaugos ministerija skyrė 1,74 milijono eurų. O Medicinos biblioteka labai svarbi medicinos mokslui ir visai medikų bendruomenei“, - kreipimesi į ministrą pirmininką primena Seimo narys J. Olekas.

Vyriausybės vadovui primenama, kad Medicinos bibliotekai buvo skirtas 5000 kv. m. sklypas Santariškių medicinos miestelyje, kur turėjo būti įkurdintas medicinos informacijos valdymo centras. Anot J. Oleko, dėl nepaaiškinamų priežasčių medicinos bibliotekos plėtra nevykdoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
Kodėl čia ponas Olekas taip rūpinasi, gal dėl privačių reikalų ir pažinčių? Negi kas ruošiasi naikinti knygas ir kitas vertybes?O gal medicinos biblioteka irgi kai kam visą laiką buvo ,auksinė,,?

Atimti

Atimti portretas
Atimti grynuosius is zmoniu atimti knygas viska kopetirizuoti atimti popirinius dokumentus istacius cipa i ranka ir dar jus viska galite rasti baltojoje knygoje kuria parase siauliu banko savininkas prancuzu zydelis alltero spinelli ir po to galesit dalyvauti bado zaidynese issiusdami savo atstovus is savo apygardos o jus saugos dirbtinis intelektas kuris neturi gailrdcio instingto

KAŽKAS TYLIAI, PIGIAI NORI ĮSIGYTI...

KAŽKAS TYLIAI, PIGIAI NORI ĮSIGYTI... portretas
Lietuvoje taip jau įprasta. Kas turi priėjimą - statosi privačias mokyklas, darželius valstybės sąskaita, arba perka pusvelčiui milijardus kainuojančius pastatus..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių