Lukiškių aikštėje pristatytas interaktyvus fontanas

  • Teksto dydis:

Tūkstančius vilniečių sutraukusi ir visą dieną įvairiomis pramogomis stebinusi Lukiškių aikštės šventė priartėjo prie kulminacijos. Šįvakar aikštėje skambant maestro Donato Katkaus diriguojamam Šv. Kristoforo orkestrui pristatytas unikalus aikštės akcentas – interaktyvus fontanas, o vilniečiai buvo kviečiami išbandyti šią unikalią erdvę kaip naują laisvalaikio praleidimo vietą.

„Lukiškių aikštės fontanas akcentuoja harmoniją ir džiaugsmą – tai tarsi antipodas čia stovėjusiam stabui, kuris kėlė baimę ir nepasitikėjimą. Tai puikiai atspindi Lukiškių aikštės virsmą, arba dar tiksliau – grįžimą prie savo ištakų. Aikštė iš stabų grįžo vilniečiams”, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Kaip rašoma pranešime spaudai, Baltijos šalyse analogų neturinčio interaktyvaus fontano unikalumas tame, jog fontano plotą stebi specialios kameros, kurios pagal žmogaus judesius ar judėjimo kryptį aktyvuoja vandens sroves.

Srovių formos ir aukščiai keičiasi pagal sudarytą veikimo scenarijų, vandens srovės forma gali kisti iki 10 kartų per sekundę. Be to, srovės yra apšviestos spalvas keičiančiu ekonomišku apšvietimu, kiek-vienas šviestuvas veikia tiek atskirai, tiek sinchroniškai su kitais šviestuvais. Fontane nėra atviro vandens baseino, todėl jis saugus vaikams, o vandens rezervas laikomas specialioje talpykloje po žeme. Fontano atidarymo performansui dirigavo sostinės Šv. Kristoforo garbės dirigentas, maestro Donatas Katkus. 

Aikštė atgijo

Šventė „Atgyjanti Lukiškių aikštė“ prasidėjo simboliškai gaudžiant Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios kariliono varpo dūžiams.

„Kiekvienas iš mūsų, būdamas naujai prikeltoje Lukiškių aikštėje, esame gyvas aikštės įprasminimas, simbolis ir laisvės įrodymas. Būkime čia – tik tada aikštė bus gyva ir įprasminta orios laisvės bendrabūvio vieta”, – šventės atidaryme kalbėjo Vilniaus meras.

Pirmuosius šventės dalyvius pasitiko Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pučiamųjų orkestro šou su magijos meistru Roku Bernatoniu priešakyje. Vėliau į atgimstančios Lukiškių aikštės atidarymą atėjusių vilniečių laukia gausybė pramogų, kinologų pasirodymai ir 20 skirtingų veiklų, kurios pritaikytos šeimoms, senjorams ir jauniems aktyviems žmonėms, tad veiklos čia ras visi. 

Visus išalkusius po pramogų ar treniruočių organizatoriai kviečia užsukti prie maisto vagonėlių – tai restoranai ant ratų, kuriuose gausu užkandžių ir gėrimų įvairiausiam skoniui.

Renginį 21.20 val. vainikuos tikras Lukiškių aikštės vakarėlis kartu su vis labiau populiarėjančiu lietuvių duetu Dapa Deep ir Monee.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!!!

o

o portretas
kur kaleima perkels ?o si atiduotu nato dispozicijai juk saugo mus ir Vilniui butu ramiau Astravo pasoneje butu atkreiptas didesnis demesys ......

bobo

bobo portretas
Gal to kapciaus vistik nestatys
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių