Metų bilietas „už lakūnus“ sostinėje graibstomas

Vilniuje per savaitę jau beveik 7 tūkstančiai asmenų įsigijo naują terminuotąjį 365 dienų bilietą už 10 litų. Apie tai trečiadienį popiet paskelbė sostinės savivaldybė.

Klientų bumas, bet ne po šv. Mišių

Gedimino prospekte esančiame kioske-paviljone „Narvesen“ dirbanti Birutė teigė dar sausio 1-osios vakarą, kai pradėjo veikti „10 litų mygtukas“, sulaukusi pirmųjų 4 klientų. Anksčiau šiems asmenims esą tekdavę pirkti vienkartinį bilietą už 44 centus, arba 30 dienų už 20 litų.

„Per dieną sulaukiame apie 200 tokių klientų. Dabar pats bumas. Apie 60 proc. užsukusių pas mus – šis klientų ratas“, - tikino V. Kudirkos aikštėje esančio savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Klientų aptarnavimo centro specialistė Vaida.

Vienas tokių – apsilankiusių šiame aptarnavimo centre buvo ir garbingą jubiliejų šiemet švęsiantis Jonas.

„80-metį švęsiu rugpjūčio 6-ąją. Iki tol nuolaida naudosiuos kaip buvęs tremtinys. Iki šiol važinėdavau vienkartiniais. Pusės valandos trukmės bilieto pakakdavo. Per mėnesį tekdavo išleisti ir 20-30 litų“, - teigė Jonas, pridurdamas, kad vargu ar nuo šiol viešuoju transportu važinės dažniau.

Katedros pašonėje esančio kiosko-paviljono „Narvesen“ darbuotoja Jelena trečiadienį teigė nepardavusi nei vieno bilieto. Iki šiol esą nupirkti vos 5. 

„Dirbu ne viena. Aplink gyvena daug vyresnio amžiaus žmonių, tad klientų galėję būti ir daugiau“, teigė pašnekovė, tikinusi, kad perkančių būna įvairiu savaitės metu, ne tik po šv. Mišių. 

Prekė kokybiška, tad nekeičiama...

E. piniginėje esančių pinigų tiesiogiai konvertuoti į bilietus galimybės nėra. Turintiems tam tikrą pinigų sumą keleiviams, kol šie baigsis, teks geltonojo komposterio ekrane piršto paspaudimu rinktis bilieto rūšį.

Ponui Jonui e. piniginėje taip ir liko 4,50 lito, kuriuos senjoras galės pradėti leisti vienkartiniams bilietams jau kitų metų sausio 8-ąją. Šio pinigų likučio pridėti prie perkamo metinio bilieto pridėti ir taip sutaupyti jis negalėjo.

„Reikia iš anksto apsvarstyti, tokių bilietų/prekės klientui reikės. Jei asmuo abejoja, tam ir skirta e. piniginė, kuria besinaudojantys asmenys gali rinktis – pusvalandžio arba valandos bilietą – neprisirišdami prie vienos jų rūšies. Tokiems ir patariame pildyti pinigais. Kas jau papildyta, anuliuoti ar konvertuoti, deja, nėra galimybių“, - tikino klientų aptarnavimo specialistė Vaida.

Redakcija primena, kad norint įkelti 365 dienų bilietą, turimai Vilniečio kortelei turi būti priskirta 80 proc. nuolaida. Jei kortelei priskirta ne minėta nuolaida, tai norint pakeisti Vilniečio kortelei priskirtą nuolaidą, reiktų kreiptis į SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Klientų aptarnavimo centrą, esantį V. Kudirkos aikštėje.

Neturintiems Vilniečio kortelės senjorams*** prie metinio bilieto kainos teks pridėti dar 4 litus už kortelę.

Šiuo metu yra išplatinta beveik 460 tūkst. Vilniečio kortelių.

*** Terminuotas 365 dienų bilietas skirtas senjorams, sulaukusiems 80 ir daugiau metų bei nuo 1939–1990 metų okupacijų nukentėjusiems asmenims: politiniams kaliniams ir tremtiniams, buvusių getų, koncentracijos ar kitokio tipo prievartinių stovyklų kaliniams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
iš kur tų virš 80-ties metų staiga atsirado... niekur nerašoma kad bilietas dar plius 4 Lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių