„MG valda“ įsigijo buvusios „Skaiteks“ gamyklos teritoriją

  • Teksto dydis:

Koncerno „MG Baltic“ valdoma nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „MG valda“ įsigijo buvusios elektros matavimo technikos „Skaiteks“ teritoriją Vilniuje, Užupyje.

Ją pardavė NT plėtros, statybų ir kelių tiesimo grupė „Panevėžio keliai“, kuri čia planavo 98,5 mln. eurų investicijas. Tai BNS patvirtino pirkėjos atstovai.Sandorio, kuriuo perleistos įmonės „Naujasis Užupis“ akcijos ir išvalyta bei sutvarkyta gamyklos teritorija, paruošta plėtrai, vertė neatskleidžiama. „MG valda“ taip pat nekomentuoja, kada ir kokios plėtros imsis teritorijoje.

„Projektą vykdėme planuodami, kad jis galėtų būti realizuotas bet kuriame jo vystymo etape. Šiuo metu rinkos pokyčiai verčia susitelkti į pagrindines veiklos sritis – kelių ir geležinkelių statybą, šių veiklų plėtrą artimose ir tolimesnėse užsienio rinkose, tarp jų – ir Skandinavijoje. Manome, kad racionalu koncentruoti finansinius ir intelektinius resursus srityse, kurios pasirinktos kaip prioritetinės“, - pranešime teigė „Panevėžio kelių“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas.

BNS šaltinių teigimu, teritorija buvo parduodama už daugiau nei 20 mln. eurų.

„Panevėžio kelių“ grupė šioje teritorijoje iki 2021 metų planavo išplėtoti daugiabučių, komercinių ir visuomeninių pastatų kompleksą „Paupys". Teritorijoje tarp Aukštaičių gatvės ir Vilnios upės vingio planuota pastatyti apie 700 butų, biurų pastatą, vaikų darželį, patalpas Paupio bendruomenės reikmėms.

„Panevėžio kelių“ grupės įmonė „Naujasis Užupis“ didžiąją dalį „Skaiteks“ teritorijos įsigijo 2005 metais ir nuo tada planavo kvartalo plėtrą, tačiau valymo darbai baigti tik 2015 metais. Gamyklos griovimo ir tvarkymo darbams iš ES struktūrinių fondų skirta 1,5 mln. eurų, „Naujasis Užupis“ bei miesto savivaldybė jiems skyrė po 1,22 mln. eurų.

Skelbta, kad Vilniaus savivaldybė teritorijoje investuos į transporto ir inžinerinę infrastruktūrą, sutvarkys upės pakrantę, įrengs dviračių takus.


Šiame straipsnyje: MG BalticSkaiteksNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Gruzijos rožių revoliucija (2003), Kirgizijos tulpių revoliucija (2005), Lietuvos kalafiorų revoliucija (2016): Atkreipkime dėmesį, kad kalafioras taip pat yra žiedas. Tik jis yra lietuviškas: neišvaizdus, nežymiai spalvotas, praktiškas, valgomas, geras sveikatai, kresnas, net, sakyčiau, storas. Juk mes esame viena iš storiausių nacijų Europoje. Na o revoliucija? Tęsiasi. Kaip ten mokydavo: viršūnėlės negali, o šaknelės nenori senoviškai. Liberalai buvo vieninteliai iš viršūnėlių, kurie dar apgaudavo Lietuvos jaunimą: mes švarūs, mes paspausime runkelius, ir bus alus. Dabar liberalai sukasi aplink unitazo angą, nunešami į nebūtį nenumaldomos gyvenimo srovės. Na o šaknelės? Boikotai, taikios demonstracijos? Bus. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių