„Nasdaq“ dalį operacijų iš Švedijos perkels į Vilniaus technologijų centrą

  • Teksto dydis:

Viena didžiausių pasaulyje vertybinių popierių biržų operatorių ir kapitalo rinkų technologijų tiekėjų "Nasdaq" dalį operacijų iš Stokholme ketina perkelti į Vilniuje veikiantį "Nasdaq Vilnius Services" Technologijų ir verslo kompetencijų centrą.

 Švedijos dienraštis "Dagens Industri" skelbia, kad į Vilnių gali būti perkelta iki 100 darbo vietų, tačiau "Nasdaq" atstovė Švedijoje Christina (Kristina) Malmberg Hagerstrand portalui dn.se tvirtino, kad kalbama apie mažiau kaip 50 darbuotojų.

Anot Ch.M.Hagerstrand, planuojamos perkelti paslaugos susijusios su kliringo operacijomis.

"Nasdaq" Stokholmo biržoje šiuo metu dirba apie 750 darbuotojų.

Pernai įsteigta "Nasdaq Vilnius Services" pavasarį skelbė planuojants per 2-3 metus įdarbinti dar apie 200 naujų darbuotojų. Šiuo metu centre dirba apie 130 informacinių technologijų (IT), vertybinių popierių biržų prekybos, apskaitos ir atsiskaitymų operacijų, finansų apskaitos ir valdymo, multimedijos ir kibernetinio saugumo specialistų.

"Nasdaq" technologijų centrai veikia Stokholme, Sidnėjuje (Australija), Bangalore (Indija), Filadelfijoje (JAV) ir Maniloje (Filipinai).

"Nasdaq" sukurtomis prekybos, atsiskaitymų, priežiūros ir rizikos valdymo technologijomis naudojasi daugiau kaip 70 vertybinių popierių biržų, kliringo namų, centrinių depozitoriumų ir rinkų priežiūros institucijų iš 50 pasaulio šalių


Šiame straipsnyje: NasdaqVilniusoperacijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių