Nemalonią situaciją užglaistys 300 eurų kompensacija?

Vilniaus miesto savivaldybės taryba spręs, ar skirti 300 eurų kompensaciją per mėnesį tėvams (globėjams) vaiko priežiūrai ir ugdymui iki tol, kol Vilniaus mieste bus pastatyti suplanuoti moduliniai darželiai ir tėvams bus suteikta galimybė vesti vaikus į paskirtas vietas.

Rugsėjo 19 d. šis klausimas bus svarstomas Vilniaus miesto tarybos posėdyje.

Siūlymui pritarus, sprendimo vykdymo eigą kontroliuoti bus patikėta Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamentui.

ELTA primena, kad gegužę savivaldybė paskelbė, jog „kas prieš trejus metus Vilniuje buvo iššūkis, šiandien sėkmingai įveikta - visi mažieji vilniečiai patenka į darželius“.

„Nuo rugsėjo pirmosios į sostinės darželius pakviesta dar 7400 vaikų. Balandžio 18-30 dienomis visi vaikai priskirti į grupes ir dar yra likę apie 800 laisvų vietų Vilniaus darželiuose“, - buvo rašoma savivaldybės pranešime.

Tačiau rugpjūtį po kai kurių vilniečių kreipimosi Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Alina Kovalevskaja delfi.lt pripažino, kad kai kurie moduliniai darželiai dar nepastatyti ir bus pastatyti artimiausiu metu, o viskas užtruko dėl procedūrinių veiksmų su įvairiomis institucijomis derinimo.

Ji teigė, kad į lopšelio-darželio „Medynėlis“ modulinį priestatą priskirta apie 100 vaikų, kurių tėvai, pasirašydami sutartis, buvo informuoti, kad ugdymas prasidės pastačius modulinį darželį, neįvardijant konkretaus termino. A. Kovalevskaja tada sakė, kad vaikai, kurie norės darželį lankyti nuo rugsėjo 1-osios ar kitu terminu, galės rinktis: ugdytis pagrindiniame darželio pastate arba pasinaudoti 100 eurų kompensacija privačiuose darželiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL SNORO AFEROS

DĖL SNORO AFEROS portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Juokus krečia

Juokus krečia portretas
ta Vilniaus savivaldybė su tom kompensacijom: tai privatų verslą remia,tai vėl po 300 eurų svarsto skirti, kad nesusitvarkė su vaikams prailginta grupe mokykloje. Pensininkai uż 30 metų ir didesnį darbo stažą gauna vos 200 eurų pragyvenimui ,tiksliau egzistavimui.Jei tokia turtinga Savivaldybė,tai pridėtų pensininkams,negaunantiems net skurdo ribos nesiekiančios pensijos.Protu nesuvokiama tokie sprendimai,savo nesugebėjimą tvarkytis spręsti kitų suneštais mokesčiais į biudžetą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių