Norint nepavėluoti į lėktuvą, svarbu atsiminti dvi taisykles

  • Teksto dydis:

Vasara – atostogų ir per jas vis populiarėjančių skrydžių į užsienio šalis sezonas. Karštuoju metų laiku Vilniaus oro uosto keleivių skaičius šokteli į viršų, todėl tam, kad į lėktuvą patektumėte laiku, reikia nepamiršti dviejų svarbių dalykų. Tai – laiku išvykti iš namų ir pasirinkti tinkamą kelionės iki oro uosto būdą.

„Aptarnaujamų keleivių skaičius Vilniaus oro uoste auga nuolatos, o vasaromis keliautojų srautas ypač padidėja. Atostogas kitose šalyse leidžia vis daugiau lietuvių, o ir mūsų šalį aplankančių svečių iš užsienio gretos didėja kiekvienais metais. Todėl, norint išvengti stresą keliančio skubėjimo ir grūsčių, reikia atkreipti dėmesį į keletą dalykų.

Pirmiausia, atvykti į oro uostą būtina iki skrydžio likus ne mažiau kaip dviem valandoms. Tai – optimalus laikas ramiai atlikti bagažo registravimo, aviacijos saugumo bei pasų patikros procedūras. Be to, reikia nepamiršti, kad į oro uostą galima patogiai atvykti nevarginant draugų ir giminaičių, tai yra alternatyviomis transporto priemonėmis“, – priminė Vilniaus oro uosto direktorius Justinas Stepšys.

Skirtingai nei didelė dalis kitų Europos sostinių ir didmiesčių oro vartų, Vilniaus oro uostas įsikūręs netoli miesto centro, todėl jo pasiekiamumas yra itin patogus ir greitas. Kelionė traukiniu į jį iš centrinės geležinkelių stoties užtrunka 7 minutes, o daug dažniau už juos važinėjantys greitieji 3G autobusai iki centro nuveža per 20 minučių.

Be to, 2017 metais viešojo transporto autobusų stotelė buvo įrengta prie pat keleivių terminalo, tad kelionės miesto autobusais tapo ypač patogios. Specialiai miesto svečiams yra skirtas 88 numeriu pažymėtas maršrutas. Pastarasis vidutiniškai kas 20 minučių veža keleivius iš oro uosto ir atgal, pravažiuodamas pro didžiausius miesto viešbučius ir senamiestį.

Na, o norintieji iš oro uosto vykti tiesiai į Vilniaus autobusų stotį gali pasinaudoti mikroautobuso „Airport Express“ paslaugomis, kuris taip pat važiuoja kas 20 minučių. Nemažiau patogūs ir tiesioginiai autobusų maršrutai į Klaipėdą, Minską, Rygą ir kt., kuriuos vykdo atskiri vežėjai. Specialiai tarpmiestiniams autobusams sustoti yra įrengta vos 30 metrų nuo keleivių terminalo nutolusi aikštelė.

„Kitas būdas nusigauti iš arba į Vilniaus oro uostą – naudojimasis taksi, pavėžėjimo ar automobilių dalijimosi paslaugomis. Trumpalaikio stovėjimo aikštelėje P2, esančioje prie pat keleivių terminalo, keleiviai bet kuriuo paros metu gali palikti ar pasiimti „CityBee“ automobilius“, – pridūrė J. Stepšys.

Ir nors būdų pasiekti didžiausią šalyje oro uostą – tikrai ne vienas, kartais be nuosavo automobilio išsiversti neįmanoma. Išvykstančius keleivius, kaip ir anksčiau, galima išleisti prie pat išvykimo terminalo, antrame aukšte, o pasitikti atvykstančiuosius galima net trijose trumpalaikio stovėjimo aikštelėse. Norint greitai pasitikti artimuosius ir draugus, rekomenduojame naudotis centrinėje oro uosto dalyje įrengta trumpalaikio stovėjimo aikštele PC. Nuo birželio 1-osios joje automobilius 15 minučių nemokamai pastatyti galima kas tris valandas.

„Šią aikštelę pamėgę ne tik sugrįžtančių keleivių pasitikti arba išlydėti atvykę draugai ir giminės, bet ir pavėžėjimo paslaugas teikiantys vairuotojai. Matydami nuolat augantį aikštelės populiarumą, jau šią vasarą planuojame ją padidinti ir įrengti papildomų stovėjimo vietų“, – aiškino Vilniaus oro uosto vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių