Nuo gegužės Vilniuje – atliekų tvarkymo pokyčiai

Vilniuje nuo gegužės įsigalioja nauja atliekų tvarkymo sistema. Valdžia tikisi, kad šiukšlių išvežimas miestiečiams supaprastės ir atpigs.

Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius praėjusią savaitę sakė, kad gyventojams ir verslui nieko daryti nereikės, nes viskuo pasirūpins savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA). Bendrovė atsiųs visą informaciją apie naują mokėjimo tvarką.

L. Kvedaravičius tvirtino, kad atliekų tvarkymas turėtų atpigti, o iki šiol mokesčio vengę vartotojai to nebegalės daryti.

Nuo šiol galios dvinarė rinkliava – pastoviąją dalį mokės visi nekilnojamo turto (NT) savininkai arba nuomininkai, ji bus apskaičiuojama pagal NT plotą, o kintamoji dalis bus skaičiuojama pagal atliekų kiekį.

Iki šiol vidutinio 60 kv. metrų ploto buto savininkai per metus už atliekų tvarkymą mokėdavo apie 77,76 euro, o įsigaliojus naujai tvarkai, ši suma turėtų mažėti iki 33 eurų. 

Iki šiol daugiabučių ir privačių namų gyventojai bei įmonės tiesiogiai pasirašydavo atliekų tvarkymo sutartis su bendrovėmis „Ecoservice“, „Ekonovus“, „VSA Vilnius“ ir Atliekų tvarkymo tarnyba. Bendrovės 2007 gegužę pasirašė 8 metų trukmės sutartis su savivaldybe, tačiau jos jau du kartus buvo pratęstos. Vilniaus savivaldybė teigė, kad tokia sistema – ydinga.

Todėl miesto valdžia jau beveik dvejus metus bandė pertvarkyti atliekų tvarkymą. Labiausiai procesą stabdė du kartus skelbtas atliekų surinkimo įmonių pasirinkimo konkursas. Jo dalyvės teismams skundėsi, kad kai kurios sąlygos buvo neaiškios.

Vilniaus savivaldybė praėjusių metų spalio pabaigoje pasirašė 5 metų trukmės sutartis su trimis atliekų surinkimo bendrovėmis – „Ekonovus“, „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ – dėl atliekų surinkimo Vilniuje. Sutartis bus galima pratęsti dar dvejiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rok

Rok portretas
Kainos tikrai sumazėjo , šaunu.

K.

K. portretas
Vargas šiukšlininkams Tvarka tai keičiasi o naujos sutartys su gyventojais nepasirašytos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių