Nuo liberalų Vilniuje atsiskyręs V. Martikonis išmestas iš partijos

Liberalų sąjūdžio valdyba pašalino iš partijos ilgametį jos narį, Vilniaus savivaldybės politiką Vidmantą Martikonį, BNS patvirtino partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

V. Martikonis prieš kurį laiką kartu su dar trimis liberalais – Šarūnu Skuču, Mindaugu Mačerniu ir Justina Kašėtaite – įkūrė atskirą Racionalios veiklos skatinimo (liberalų) frakciją Vilniaus miesto taryboje.

E. Gentvilas BNS sakė, kad tokį sprendimą valdyba priėmė penktadienį, po partijos Etikos ir procedūrų komisijos rekomendacijos.

„Vilniaus skyrius kreipėsi į partijos Etikos ir procedūrų komisiją, kuri nustatė, kad veiksmai kuriant naują frakciją Vilniaus miesto taryboje atskirai nuo liberalų frakcijos o tai pat kai kurie vieši pasisakymai, daro žalą partijai. Partijos įstatuose numatyta, kad narys gali būti šalinamas, jei padaro žalą partijoje“, – sakė jis.

V. Martikonio buvimo partijoje klausimas kilo jau prieš kurį laiką, politikas buvo parašęs prašymą, jog galėtų grįžti į frakciją sostinėje, tačiau kėlė reikalavimus – atsisakyti skyriaus pirmininkui suteiktų išskirtinių teisių formuoti prezidiumą, sudaryti partijos kandidatų savivaldos rinkimuose sąrašą.

„Mums nepasirodė normalu, kai partijos narys sakė, kad aš išrinktas su šita frakcija buvau, išėjau, bet grįšiu su tam tikromis sąlygomis. Valdyba šio kreipimosi nesvarstė“, – tikino E. Gentvilas.

Vilniaus savivaldybės tarybos liberalų frakcijos seniūnas Vincas Jurgutis BNS tikino, kad gautas prašymas nustebino dar ir dėl to, jog dokumento metaduomenys parodė, kad prašymas greičiausiai parengtas buvusio partijos vadovo, politinės korupcijos byloje įtariamo Eligijaus Masiulio kompiuteryje. Pats V. Martikonis delfi.lt yra patvirtinęs, kad yra sudaręs sutartį su buvusio liberalų vadovo konsultacijų įmone, tačiau neigė, jog konsultavosi minėtu klausimu.

Pasak V. Jurgučio, Š. Skučas ir M. Mačernis yra palikę partiją savo noru, J. Kašėtaitės narystė sustabdyta.

Su pačiu V. Martikoniu BNS trečiadienį nepavyko susisiekti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akmeninis

Akmeninis portretas
Kažkos negirdėtas nematytas skulptorius, anot reklamos autobusų stotelėse, o dar ir partijos veikėjas? Įdomų, ką jis dabar kals savo akmenų muziejuje, gal iš molio ką nors lipdyti pradės?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių