Opozicija: „Vilniaus vandenų“ būstinės kaina turėjo būti bent 6 mln. eurų

Vilniaus taryboje dirbančios opozicinės partijos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovaujama Antikorupcijos komisija kaltina savivaldybės valdomą bendrovę „Vilniaus vandenys“ per pigiai pardavus pagrindinę būstinę sostinės senamiestyje - jos kaina turėjo būti bent 6 mln. eurų. Pastatas buvo parduotas už 3,9 mln. eurų.

„Mano manymu, ta kaina - aš tiesiog jaučiu, pasidairęs rinkoje, kad bent keliais milijonais eurų didesnė. Aš nesu turto vertintojas. Aš jums sakau, kad bent porą milijonų didesnė - apie 6 mln. eurų kaip minimum“, - trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo komisijos pirmininkas Kęstutis Nėnius.

Anot jo, Antikorupcijos komisija jau kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad ši ištirtų, ar „Vilniaus vandenų“ būstinė parduota teisėtai.

„Turėtų būti atliktas išsamus tyrimas. Nustatyta, ar pardavimas yra skaidrus ir teisėtas bei nustatyta tiesa. Korupciniai sandoriai turi būti sustabdyti, nes tai daro didelę neigiamą įtaką visuomenei ir valstybės pačiai sandarai“, - kalbėjo K. Nėnius.

Jo teigimu, prieš būstinės pardavimą nebuvo atliktas turto vertinimas.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius nekomentavo, kodėl „Vilniaus vandenys“, prieš parduodami būstinę, neatliko detalaus turto vertinimo.

„Tikrai procedūrinių dalykų nedrįsčiau komentuoti“, - prieš savivaldybės tarybos posėdį žurnalistams sakė R. Šimašius.

Jo nuomone, „Vilniaus vandenų“ būstinės pardavimas buvo skaidrus.

„Galbūt kažką buvo galima geriau padaryti, kitaip padaryti. Aš kol kas nematau tokių dalykų, kurie leistų sakyti, kad kažkas buvo neskaidru. Aš matau tik bendrus įmonės rezultatus, kaštų mažinimą, viešųjų pirkimų kainos ėjimą žemyn“, - teigė sostinės meras.

„Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas savaitės pradžioje BNS teigė, kad parduodant būstinę, proceso organizatorė, konsultantų bendrovė „Colliers International Advisors“ atliko turto panaudojimo galimybių studiją - joje buvo nurodyta 3,9 mln. eurų pastato rinkos kaina. Vėliau, jau pardavus pastatą, buvo atliktas konsultacijų įmonės „Newsec“ turto vertinimas - jame būstinė įvertinta 3,75 mln. eurų.

Jis tvirtino, „Vilniaus vandenys“ iki būstinės pardavimo nematė prasmės atlikti atskirą turto vertinimą, kai „Colliers“ galimybių studijoje buvo nurodyta būstinės rinkos kaina.

„Vilniaus vandenys“ vasarį aukcione už 3,9 mln. eurų pardavė 2,5 tūkst. kv. metrų ploto pagrindinę būstinę ir aptarnavimo centro patalpas Domininkonų gatvėje, o turtą nupirko Danijos kapitalo nekilnojamo turto vystymo bendrovė „Asgaard Property“.

K. Nėnius priklauso buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamai opozicinei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) partijai. 2004-2015 metais jis dirbo Vilniaus šilumos tinklų vadovu ir jo pavaduotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių