P. Cvirkos paminklą iš sostinės priimtų rašytojo gimtinė

  • Teksto dydis:

Sostinės politikams vis garsiau kalbant apie planus iš Vilniaus centro iškelti Petro Cvirkos paminklą, apie galimybę jį priglausti užsimena rašytojo gimtojo krašto gyventojai.

Skulptūrą jie matytų stovinčią šalia P. Cvirkos memorialinės sodybos Klangiuose Jurbarko rajone, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pažadas rimtai pasvarstyti, ar sostinės centre reikalingas paminklas rašytojui P. Cvirkai, sukėlė naują diskusijų bangą. Miesto vadovas, prieš pustrečių metų nuo Žaliojo tilto nukėlęs keturias sovietmečio skulptūras, sulaukė padrąsinimų tęsti šią veiklą ir neapsiriboti tik P. Cvirkos paminklu.

Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius „Lietuvos žinioms" svarstė, kad „(...) jei toks sprendimas būtų priimtas (nukelti paminklą - red.), kaip vienas perkėlimo variantų galėtų būti P. Cvirkos memorialinė sodyba, iš kur rašytojas kilęs".

Meras teigė neturintis žinių, kad vietos gyventojai kraštiečio atžvilgiu būtų nusiteikę priešiškai. Panašiai svarstė ir Klangių seniūnaitės Rita Petrauskienė. P. Cvirkos memorialinės sodybos prižiūrėtoja, rašytojo dukterėčia Kristina Ragaliauskienė tikino, kad su džiaugsmu priimtų Vilniui nereikalingą dėdės paminklą.


Šiame straipsnyje: Petras Cvirkapaminklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

gera

gera  portretas
idėja ,ten jis bus savo vietoje ,tiks ir gerai jausis PRITARIU

Režimas

 Režimas portretas
Pasirodo bollševikai, ne tik septinioliktai Rusijoje buvo. Yra dabar atgime Lietuvoje.Idomu kada knygas prades deginti ??

ALGIS

ALGIS portretas
Žmogus buvo rinktas į deputatus lygiai tokiu pat būdu ir santvarkoje , kaip ir ponas Landzbergis ir tų pačių lietuvių , tad nėra ko burnoti , rašytojas buvo geras
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių