Pabradėje prisiglaudę migrantai noriai tvarkė registracijos centro aplinką

  • Teksto dydis:

VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje gyvenantys neteisėti migrantai ir prieglobsčio prašytojai trečiadienį dalyvavo aplinkos tvarkymo akcijoje.

Tvarkyti daugiau kaip 8 ha užimančią centro teritoriją neatsisakė nė vienas iš 130 šiuo metu centre gyvenančių užsieniečių.

Tokią pavasarinę švarinimosi akciją organizavo URC socialiniai darbuotojai bendradarbiaudami su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos ir Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ atstovais.

Akcijos metu prieglobsčio prašytojai ir neteisėti migrantai tvarkė centro teritoriją, kuri iš viso yra 8,1 ha. Joje yra ir atvirų erdvių, ir pastatų, ir miško.

Šiuo metu URC yra apgyvendinti 75 prieglobsčio prašytojai ir 55 neteisėti migrantai. Nė vienas jų neatsisakė imtis aplinkos tvarkymo darbų. URC dirbantys pasieniečiai užsieniečius parūpino įrankiais, darbo pirštinėmis, maišais šiukšlėms ir kitomis būtinomis priemonėmis.

Po kelias valandas trukusio tvarkymosi centro gyventojams buvo organizuota iškyla toje pačioje centro teritorijoje. Čia jie galėjo išsikepti mėsos, atsigerti arbatos, pasiklausyti muzikos ir pabendrauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl jie čia laikomi?

kodėl jie čia laikomi? portretas
Iš viso labai įdomu,kodėl vietnamiečiai negražinami į Vietnamą,ten jokio karo nevyksta.Tai kodėl jie čia popinami tam centre,išlaikomi?Iš veidų jau matosi kas čia per veikėjai.

Čiubaka

Čiubaka portretas
komjaunimo talka?

vien

vien portretas
is jaunuolio pozos ir veido israiskos galima pasakyti kad tai poza agresyvi nieko gero nezadanti ir neatmestina terorizmo persona
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių