Sprendimas skirti 50 tūkst. eurų Pilaitės bažnyčiai supriešino Vilniaus valdžią

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė trečiadienį nusprendė skirti 50 tūkst. eurų Pilaitės bažnyčios statyboms – sprendimas, kurį palaikė opozicija ir valdantieji konservatoriai, sukėlė likusių valdančiųjų pasipiktinimą.

Sprendimo numatyti šiuos pinigus kovą pradėtai statyti bažnyčiai perskirstant savivaldybės biudžetą nepalaikė nei valdantieji liberalai, nei socialdemokratai, tačiau balsų paramai skirti pakako: tam pritarė opozicinė Lietuvos Lenkų rinkimų akcija, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir visi balsavę konservatoriai.

Sprendimą dėl paramos Biudžeto ir finansų komitetui pasiūlęs Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Mykolas Majauskas BNS priminė, kad įsipareigojimą skirti bažnyčiai paramą taryba buvo priėmusi dar pavasarį protokoliniu sprendimu, kurį teikė Artūro Zuoko vadovaujami LLS (liberalai).

Jis sako palaikantis įvairias dvasinės, psichologinės ir emocinės pagalbos formas žmonėms, kurie patenka į krizines situacijas, o  bažnyčia yra viena tokių.

„Taip jau yra, kad vieni žmonės remiasi artimaisiais, tie kurie negali, kreipiasi į pagalbos linijas, treti kreipiasi pagalbos į poliklinikas, kreipiasi į psichologus. Dar kiti eina į bažnyčią ir ten atgauna jėgas (...). Tai yra unikalus atvejis, kai statoma nauja bažnyčia, tad tai yra svarbus žingsnis pačios bažnyčios bendruomenei“, - BNS sakė M.Majauskas.

Anot jo, parama anksčiau skirta Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ organizacijai, politikas sako nematantis problemos remti ir kitas religines bendruomenes.

Tarybos posėdyje šis klausimas sulaukė itin audringų reakcijų ypač dėl ankstesnių Biudžeto ir finansų komiteto raginimų taupyti trūkstant lėšų biudžete.

„Nereikia žiūrėti į maldos namus vien tik religiniu požiūriu, nes tai yra bendruomeninis centras, vyksta aibė įvairių veiklų ir veikų: vaikų dienos užėmimo centrai ir visa kita. Kas nevaikštote, (...) pasidomėkite, kokie svarbūs tai yra centrai vietos bendruomenėms“, - kalbėjo LLS (liberalų) vadovas A.Zuokas.

Liberalai siūlė sprendimą atidėti bei skirti pinigus iš 2017-ųjų biudžeto.

„Kažkoks jausmas, kad kažkas nori nusipirkti indulgencijas už savo praėjusius „griekus“ skirdamas tuos 50 tūkstančių“ , - replikavo liberalas Vidmantas Martikonis.

„Dėl indulgencijos, tai norėčiau pasakyti, kad galite priminti Antanui Guogai, kuris žadėjo ir kuris pasirašė dokumentą, kad skirs 10 tūkst. eurų bažnyčiai ir kuris, man atrodo, skyrė tik 5 tūkst. Priminkite jam, kad indulgencija nėra išpirkta“, - liberalams repliką metė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovas Gžegožas Saksonas.

Reaguodamas į šį pasisakymą, europarlamentaras Antanas Guoga pareiškė, kad šiai bažnyčiai jau skyrė 80 tūkst. eurų ir ketina ir toliau vykdyti savo įsipareigojimus dėl susitartos 100 tūkst. eurų sumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liucijs

Liucijs portretas
Tik ne Pilaiteje. Ten ne tik pilna baznycia. Netelpa zmones per sekmadienio ir Svenciu misias. Gal ir kunigo deka.

kam tiek tu baznyciu stato,kad lietuvoje tustejimo metas,

kam tiek tu baznyciu stato,kad lietuvoje tustejimo metas, portretas
baznycios tuscios.pastato pastatus kurie labiau primena,ne baznycios statini,bet sale.naujosios baznycios neturi savyje jokio sakralumo,labiau panasios i protestantu baznycias.vietoj altoriaus stovi stalas.broliai ,ortodoksai isaugojo senaja liturgija simtmecius,o katalikai savo senaja tridentine liturgija pakeite nauja modernia,kurioja dvasingumo neliko.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių