Partijoms sostinėje siūloma mokėti už patalpas rinkos kaina arba išsikelti

Vilniaus miesto savivaldybė artimiausiu metu žada išsiuntinėti raginimus partijoms persirašyti patalpų nuomos ar panaudos sutartis ir mokėti rinkos kaina. Trijų partijų, kurių sutartys pasibaigusios, sprendimų bus laukiama iki rugsėjo 1-osios arba bus pasiūlyta išsikelti.

„Visoms partijoms artimiausiu metu bus išsiuntinėti laiškai, kuriuose bus nurodytas pasirinkimas: arba mokėti rinkos kaina, arba  išsikraustyti nutraukiant sutartį. Bet jos nebūtinai turi išsikraustyti - gali mokėti rinkos kainą vietoje dabartinės panaudos arba simbolinių 30 centų už kvadratinį metrą“, - BNS sakė meras.

Anot jo, laiškus gaus visi, įskaitant ir jo paties vadovaujamą Liberalų sąjūdį.

Vilniaus miesto savivaldybės Turto departamento vadovas Vygintas Jakas BNS patvirtino, kad be neseniai iš patalpų Gedimino prospekte išsikėlusios „Darbo partijos“, šiuo metu yra pasibaigusios sutartys su dar trijomis politinėmis jėgomis: su Centro partija, kuriai suteiktos 32 kv. metrų patalpos Kaštonų gatvėje, su Lietuvos rusų sąjunga, lengvatinėmis sąlygomis besinuomojančia 103 kv. metrų patalpas Rotundo gatvėje ir su Lietuvos laisvės sąjunga - ji yra sudariusi panaudos sutartį ir įsikūrusi 252 kv. metrų patalpose Vilniaus gatvėje.

Anot V.Jako, partijoms iki rugsėjo 1-osios bus leidžiama apsispręsti, ar palikti patalpas, ar pasirinkti nuomą rinkos sąlygomis.

Meras sako, daugeliu atveju sudarytos sutartys turi išlygą, jog partijoms pagal panaudą suteiktas ar išnuomotas patalpas įtraukus į savivaldybės privatizuojamų objektų sąrašą, sutartys automatiškai nutrūksta.

„Tai tokia galimybė išlieka. Bet situacijų yra įvairių - yra partijų, kurios sugebėjo kažkada ir privatizuoti patalpas ar kažkokiu kitu būdu įsigyti. Tai bent jau konservatorių ar socdemų pagrindinių patalpų tai neliečia, o visi kiti gaus vienodai“, - tikino R.Šimašius.

Iš Gedimino prospekto išsikėlusi Darbo partija šiuo metu įsikūrusi kitose nemokamai suteiktose patalpose - 250 kv. metrų pagrindinėje būstinėje Ankštojoje gatvėje. BNS žiniomis, sutartis baigiais kitąmet rugsėjį. Artūros Zuoko vadovaujami LLS (liberalai), kurie gali būti iškraustomi iš Vilniaus gatvėje 20 esančių 242 kv. metrų patalpų, dar turi ir galiojančią 150 kv. metrų patalpų nuomos sutartį, ji baigiasi 2020-ųjų rugpjūtį.

Visoms kitoms partijoms savivaldybė taip pat žada išsiųsti pranešimus su siūlymais persirašyti sutartis. Vis dėlto partijos turi su tuo sutikti.

Kaip BNS informavo savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjo pavaduotojas Modestas Rudys BNS, nuomos ar panaudos sutartys prieš terminą gali būti nutraukiamos tik šalių susitarimu, „kitu atveju, sutartys turi būti grubiai pažeidžiamos, kad jas nutraukti vienašališkai“.

Be minėtų partijų, kurių sutartys nepasibaigusios, nemokamas patalpas Vilniuje turi Lietuvos žaliųjų partija (38 kv, metrų, Juozapavičiaus g. 10A-3), Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (122,7 kv. metrų patalpos Kaštonų g.), dar 272 kv. metrų patalpas Stuokos Gucevičiaus g. 11 jie nuomojasi lengvatinėmis sąlygomis. Tvarka ir teisingumas įsikūrusi nemokamai suteiktose 143 kv. metrų  patalpose Vrublevskio g. 6., R.Šimašiaus vadovaujami liberalai - 211 kv. metrų patalpose Vašingtono aikštėje 1-67. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga lengvatinėmis sąlygomis nuomojasi 49 kv. metrų patalpas Pamėnkalnio g. 26.

Balandžio pabaigoje savivaldybės taryba nusprendė, kad  patalpos  politinėms   partijoms   Vilniaus  mieste nebebus suteikiamos nemokamai, jas bus privalu nuomotis rinkos kaina. Iki šiol pagal panaudos sutartį patalpos suteikiamos nemokamai, tuo metu 1 kv. metro lengvatinėmis sąlygomis kaina Vilniaus senamiestyje siekia 0,3-0,7 euro už kv. metrą per mėnesį.

Tuo metu Kauno miesto savivaldybė tokią tvarką patvirtino dar pernai gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
JOKIŲ patalpų gaujoms!

koncervai ir komunistai

koncervai ir komunistai portretas
privatizavo patalpas. Daug babkiu varto matyt. O is kir babkes? Gal nariu inasai po 4 centukus? :)))

UBAGELIAI

UBAGELIAI portretas
PRIVALO VISI MOKETI. IR SAVAISIAIS,O NE MOKESCIU MOKETOJU PINIGAIS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių