Pasiekti Vilnių iš priemiesčio bus dar paprasčiau

  • Teksto dydis:

Maršrutų kiekį didinantys „Lietuvos geležinkeliai“ pristato naują traukinių maršrutą Vilniaus apylinkėse gyvenantiems ir sostinėje dirbantiems keleiviams: Vilnius - Oro uostas - Jašiūnai. Traukinys stos Juodšiliuose, Valčiūnuose, Parudaminyje ir Terešiškėse.

Naujojo maršruto traukiniai keliones pradės gruodžio 9 d., tądien startuos ir naujieji, dar patogesni „Lietuvos geležinkelių“ tvarkaraščiai.

„Gyvenimą priemiestyje ir Vilniaus apylinkėse pasirenka vis daugiau gyventojų. Tačiau kelionė į darbą sostinėje jiems neretai trunka valandą ar ilgiau. Siekiame tokiems žmonėms pasiūlyti galimybę išvengti spūsčių ir į darbą Vilniuje važiuoti saugiai bei patogiai - būtent tokias galimybes atveria naujasis traukinių maršrutas Vilnius-Jašiūnai, kuriuo kelionė truks vos 40 minučių“, - sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Traukinys iš Vilniaus į Jašiūnus kursuos aštuonis kartus per dieną, o traukinio išvykimo ir atvykimo laikai yra pritaikyti prie dirbančių sostinėje poreikių. Iš Jašiūnų į Vilnių važiuoti galės tiek įprastu grafiku, tiek pamainomis dirbantys gyventojai - sostinę pasiekti bus galima prieš 8 val. ir prieš 9 val.

Vienkartiniai bilietai iš Jašiūnų į Vilnių kainuos vos 1,85 euro. Kasdien į darbus naujuoju maršrutu važiuojantys keleiviai galės įsigyti terminuotus bilietus, su kuriais kelionės kainuos iki 65 proc. pigiau, o įmonėms bus siūlomos verslo klientų kortelės, suteikiančios galimybę sumokėti už darbuotojų keliones.

Gruodį keleivių laukiantis tvarkaraščių pokytis - didžiausias per pastaruosius keliolika metų, o kasdien įvairiomis kryptimis kursuos net 12 proc. daugiau traukinių reisų nei iki šiol.

Sudarant naujus tvarkaraščius siekta, kad kuo daugiau keleivių traukiniais galėtų kasdien vykti į darbus ir grįžti iš jų, todėl tvarkaraščiai nuo šiol bus kruopščiai pritaikyti prie dirbančiųjų poreikių, atsižvelgiant į turimas infrastruktūros ir traukinių parko galimybes. Su naujais traukinių tvarkaraščiais galima susipažinti interneto svetainėje www.traukiniobilietas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima Zemaityte

Rima Zemaityte portretas
kas i klaipeda 6 val vaziuos? nesamone.

wrong

wrong portretas
Labai gerai būtų antaujinti marštutą Kaunas-Klaipėda. Manau daug kam tai būtų patogu. Aišku, kainos turi būti adekvačios. Dabar iš Klaipėdos į Kauną nenuvažiuosi neturėdamas 20 eurų. Niekada dar to nebuvo kad niekuo neįpatinga kelionė (dažname autobuse net telefono nepasikrausi) 200 km. kainuotų 70 litų. Pagal atstumo logiką perpus pigiau kainuoja važiuoti į Liepoją nei į Kauną, iš Klaipėdos.

...

... portretas
Na nors viena gera žinia,jau labai seniai laukiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių