Paukščiai apsigyvens naujuose namuose

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą parskrendantys paukščiai galės apsigyventi naujuose namuose. Šią savaitę visose miškų urėdijose organizuota akcija „Paukščiai grįžta namo 2017”.

Jos metu girininkijose ir bendruomenių susibūrimo vietose iškelta šimtai naujų inkilų, išvalyti senieji, pakeisti jau sutrūniję paukščių namai.

Baigiamasis tradicija tapusios paukščių sutikimo šventės renginys šiandien įvyko Nemenčinės miškų urėdijos Arvydų girininkijoje. Aplinkos ministras Kęstutis Navickas čia kėlė inkilus, kuriuose apsigyvens bukučiai ir margaspalvės musinukės.

„Ši akcija – ne tik pagalba paukščiams. Tai galimybė mums pabūti kartu vieni su kitais ir kartu su gamta. Labai džiugu matyti tiek daug jaunųjų miško bičiulių, kurie sumeistravo ne vieną inkilą. Kiekvienam iš mūsų gera gamtos apsupty, tad elkimės taip, kad ir jai būtų gera mūsų draugijoje“, – susirinkusiems į paukščių sugrįžtuves sakė K. Navickas.

Iškėlus inkilus prie memorialo iš medžių „Žalgiris 600“, pastarasis pagyvintas moksleivių sukurtais floristiniais paveikslais. Renginio metu apdovanoti Generalinės miškų urėdijos paskelbto floristinių paveikslų konkurso nugalėtojai.


Šiame straipsnyje: paukščiaiinkilai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių