Periferiniai centrai Vilniuje – su visomis būtinomis gyventojams paslaugomis

Penktadienį Valstybės urbanistinei politikai aptarti skirtoje konferencijoje dalyvavęs Vilniaus meras Artūras Zuokas pabrėžė, kad nors ir ateityje 75 proc. gyventojų ir darbo vietų formuosis centrinėje miesto dalyje, tačiau miestas turės vieną pagrindinį ir kelis periferinius centrus.

„Negalime visos gyvenimo sukoncentruoti vienoje vietoje. Todėl plėtros planuose numatyta, kad Vilniuje bus kuriami ir periferiniai centrai, kuriuose nuošaliau gyvenantys žmonės galės gauti visas reikalingas paslaugas“, - Balsių pagrindinėje mokykloje vykusiame renginyje teigė A.Zuokas.

Nauji periferiniai centrai, su visomis būtinomis gyventojams paslaugomis atsiras Riešės – Molėtų, Nemėžio, Lentvario – Trakų, Sudervės, Avižienių – Maišiagalos kryptimis.

A.Zuokas pabrėžė, kad Balsių plėtra prasidėjo dar 1989 m. tuomet buvo išduoti pirmieji statybos leidimai. Šiandien Balsiuose gyvena per 8 tūkst. gyventojų, veikia viena moderniausių Vilniuje mokyklų – atsiradusi savivaldybės ir vietos bendruomenės pastangų dėka.

„Nauji miesto centrų formavimuisi lemiamos įtakos turės bendruomenės – stiprios ir pilietiškos. Šiandien vienas geriausių tokios bendruomenės pavyzdžių – Balsiai.

Jei nebūtų Balsių bendruomenės, vargu ar savivaldybės pagalba būtų tokia efektyvi kokia yra šiandien. Tik mūsų bendros paslaugos leido 2011 m. atidaryti moderniausią ir pirmąją nuo nepriklausomybės laikų mokyklą Balsiuose“, - sakė A.Zuokas.

Konferencija surengta Balsių bendruomenės iniciatyva yra skirta analizuoti šiuolaikinės darnios plėtros idėjos esmei, iššūkiams ir kritiniams veiksniams, ES paramos priemonėms 2014 – 2020 metų laikotarpiui, kurios skatina išteklių vartojimo mažinimą, didina verslumą, judrumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių