Pirmasis modulinis darželis įsikurs Karoliniškėse

  • Teksto dydis:

Kitais metais sostinės savivaldybė planuoja sukurti apie 1 tūkst. naujų vietų savivaldybės darželiuose,  išplėsdami esamus darželius greitai pastatomais moduliniais (kilnojamais) priestatais. Pirmąjam pilotiniam  projektui jau pritarė miesto taryba.

Jau paskelbtas ir pirmasis viešasis konkursas statyti modulinį korpusą prie lopšelio-darželio „Medynėlis“ (A. P. Kavoliuko g. 5), kur šiuo metu užstatyta tik 21 proc. darželio sklypo. Pristačius kilnojamąjį korpusą, būtų įkurtos šešios papildomos darželio grupes, kurias lankys apie 120 mažųjų vilniečių.

„Modulinių konstrukcijų pastatų naudojimas švietimo ir ugdymo veiklai yra ypač išvystytas Skandinavijos šalyje. Tokio tipo pastatai leidžia greitai ir daug pigiau sukurti naujas vietas mokyklose ar vaikų darželiuose. Todėl šiuo pirmuoju projektu norime patikrinti, kaip tai veikia Lietuvos rinkos sąlygomis. Kviečiame visus gamintojus ir potencialius rangovus dalyvauti viešojo pirkimo konkurse ir įrodyti, kad tai, kas pasiteisino kitose valstybėse, gali būti sėkmingai pritaikoma ir Vilniuje. Jeigu lūkesčiai pasiteisins, planuojama ženkli plėtra pagal šį modelį“, – sako švietimo klausimus kuruojantis mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Naujas dviejų aukštų priestatas (apie 900 kv. m) būtų prijungtas jungtimi-koridoriumi prie esamo „Medynėlio“ pastato. Iš modulinių elementų sumontuota įranga yra su visomis būtinomis pagalbinėmis patalpomis, naujame korpuse planuojama įkurti tis grupes vaikams iki 1,5 metų amžiaus ir tris grupes vyresnio amžiaus vaikams.

Į išplėstą lopšelį-darželį  ,,Medynėlis” bus patogu atvykti ir iš netoliese esančio Pilaitės rajono, kur šiuo metu vietos darželiuose laukia 562 vaikai.

Tarybai pritarus, paskelbtas modulinio (kilnojamojo) darželio korpuso prie Vilniaus lopšelio-darželio ,,Medynėlis“ įrengimo, išperkamosios nuomos ir techninės priežiūros konkursas. Išperkamosios nuomos terminas – 10 metų. Techninė priežiūra būtų vykdoma per visą išperkamosios sutarties laikotarpį iki nuosavybės teisių perdavimo savivaldybei.

Pasiteisinus pilotiniams projektams,  kitais metais būtų galima vystyti modulinių darželių plėtrą ir kitų tam tinkamų darželių sklypuose: prie „Žilvinėlio“ Taikos g. 130, Justiniškėse,  „Gabijėlės“ Gabijos g. 1, Pašilaičiuose, „Atžalėlių“ Antakalnio g. 74, Antakalnyje, „Bitutės“ Paberžės g. 20, Šeškinėje, Naujųjų Verkių lopšelio-darželio, Popieriaus g. 46, Verkiuose,  „Gintarėlio“, Didlaukio g. 35,Verkiuose (Baltupiuose),  „Pasakos“ Žirmūnų g. 110, Žirmūnuose, taip pat sklype prie Gabijos gimnazijos (Pašilaičių g. 13), Pašilaičiuose, prie Dvarčionių pradinės mokyklos sklype Keramikų g. 38.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
keista kodėl vaikus iš Pilaitės reikia vežioti į Medynėlio darželį (su vaikais kelionės visuomeniniu transprtu visada problematiškos), kai Pilaitė ateity bus vienas iš didžiausių gyvenamųjų rajonų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių