Pirmasis sniegas Vilniaus kelininkų neužklupo netikėtai

  • Teksto dydis:

Vilniuje praėjusią naktį gausiai sningant į gatves išvažiavo penki šlapių druskų barstytuvai, kurie avaringiausius ruožus pradėjo barstyti vos prasidėjus šlapdribai, apie 22 val.

Pirmiausia buvo barstomi tiltai ir viadukai, kur didžiausia plikledžio susidarymo galimybė. Snygiui įsismarkavus, buvo barstomos magistralinės ir pagrindinės sostinės gatvės. Per naktį buvo išbarstyta 91 t druskos mišinio.

„Pirmiausia atidžiai stebime orų prognozę – ne tik temperatūrą, bet ir kritulius, vėjo krypties ar stiprumo pokyčius. Ledui formuotis ypač palankios sąlygos susidaro esant rūkui ar dulksnai. Daug informacijos pateikia ištisą naktį dirbantys „Vilniaus viešojo transporto“ vairuotojai ir dispečeriai. Paryčiais pamainos vadovas pervažiuoja pagrindines miesto gatves ir pats įvertina eismo sąlygas. Jei kyla klausimų dėl eismo saugumo, nedvejodami siunčiame druskų barstytuvus,“ – sako Kęstutis Vaicekiūtis, Vilniaus miesto gatves prižiūrinčios UAB „Grinda“ direktorius.

Vilniuje žiemos sezono metu barstomos ir valomos 539 gatvės. Pirmiausia kelininkai pasirūpina 298 magistralinėmis gatvėmis, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Jos barstomos šlapiomis druskomis. 173 aptarnaujančios ir kvartalinės gatvės barstomos smėlio ir druskos mišiniu. 68 siauros gatvės centrinėje miesto dalyje barstomos druskomis.

Kelininkų darbą galite stebėti interaktyviame žemėlapyje.

Prasidėjus žiemos sezonui ir esant slidžiai kelio dangai, vairuotojai turėtų būti budresni – atsargiau vairuoti, pasirinkti saugų važiavimo greitį, naudoti žiemines automobilių padangas.

Pranešti apie nenuvalytas, slidžias ir pavojų vairuotojams keliančias gatves galite paskambinę į UAB „Grinda“ dispečerinę tarnybą 1355, informuoti Vilniaus miesto savivaldybę tel. 1664, arba Miesto ūkio ir transporto departamentą tel. 211 2118.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių