Pirmasis šunų šuolių į vandenį turnyras Lietuvoje: kova buvo įtempta

  • Teksto dydis:

Savaitgalį sostinėje vyko neeilinis renginys – pirmasis šunų šuolių į vandenį turnyras Lietuvoje. Varžybos „Šlapia Uodega” sutraukė kone pusšimtį entuziastų, o kova dėl laimėtojo vardo buvo itin įtempta.

Šunų šuoliams į vandenį buvo paruoštas baseinas, į kurį šokdami šunys stengėsi įveikti kuo tolesnį atstumą. Turnyrui, organizuotam augintinių draugų „Pet24” bei vykusiam „Ogmios mieste”, teisėjavo kinologė Eglė Tamulytė-Nenortienė, Lietuvai medalius skinanti įvairiuose kinologų čempionatuose visame pasaulyje. Tokios varžybos visame pasaulyje sutraukia ne tik itin daug dalyvių, bet ir žiūrovų.

Varžybų metu keturkojai buvo skirstomi į dvi kategorijas – mažų ir vidutinių bei didelių. Mažų ir vidutinių šunų kategorijoje pergalę išplėšė Laurynas Rečaitis su Leila, nušokusia net 2,75 m. Antroje vietoje liko Sigita Rudienė su Fausta, nušokusia 2,25 m, o trečioje Tadas Gauriličikas su Keksu ir 2 m.

Didelių šunų kategorijoje laimėjo Bogdan Karpovič su Inviu, kuris į tolį nušoko net 5,5 m. Antrąją vietą užėmė Egidijus Nenortas su Ardu, nušokusiu 5 m, o tretieji liko Dovilė Jakučionė su Igi, įveikusia 3,75 m.

Anot turnyro organizatorių, renginys sulaukė itin didelio žmonių susidomėjimo. „Šios varžybos – nauja ir Lietuvoje dar nematyta atrakcija šunims bei jų augintojams. Turnyro metu dalyvauti norėjo net neužsiregistravę ir tik atvykę pažiūrėti. Tikime, kad „Šlapia Uodega” ilgainiui taps kasmetinėmis varžybomis”, – sakė viena iš renginio organizatorių „Pet24” marketingo specialistė Evelina Leškytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių