R. Šimašius skelbia pergalę, A. Zuokas pripažįsta pralaimėjimą

Vilniaus miesto meru sekmadienį per antrąjį turą perrinktas Remigijus Šimašius, jis gavo kiek daugiau nei 60 proc. balsų, rodo duomenys, suskaičiavus balsus visose 151 rinkimų apylinkėje.

Su juo varžęsis Artūras Zuokas gavo beveik 39 proc. balsų.

Už R. Šimašių balsavo kiek daugiau nei 119 tūkst. rinkėjų, už A. Zuoką – per 77 tūkst. žmonių.

Perrinkto mero komitetas turės didžiausią frakciją savivaldybės taryboje, ji gavo 18 mandatų iš 51. A. Zuoko sąrašas prieš dvi savaites iškovojo dešimt vietų.

Trečią pagal dydį frakciją turės konservatoriai su devyniais mandatais, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir Rusų aljansas gavo šešias vietas, Darbo partija – penkias, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga taryboje turės tris atstovus.

R. Šimašius tvirtino jau apsikeitęs žinutėmis su konservatorių vadovais, kitomis partijomis ir rimtesnių derybų dėl koalicijos tikisi antradienį.

Per rinkimų kampaniją perrinkimo siekęs meras žadėjo naujoms galimybėms prikelti stoties rajoną, atgaivinti gyvenamuosius mikrorajonus ir kasmet nutiesti po 100 kilometrų naujos gatvių bei pėsčiųjų, dviračių takų dangos.

Jis taip pat teigė, kad radikaliai atnaujins mokyklas ir gerins darbo sąlygas mokytojams, baigs formuoti dviračių takų tinklą ir kurs naujus transporto mazgus.

R. Šimašius antrajame mero rinkimų ture A. Zuoką įveikė ir prieš ketverius metus.

R. Šimašius rinkimuose dalyvavo su visuomeniniu rinkimų komitetu „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“. Iš Liberalų sąjūdžio jis pasitraukė 2018-ųjų pabaigoje.

A. Zuokas pripažino pralaimėjęs

R. Šimašius sakė, kad jo vizijoje Vilnius yra „atviras, draugiškas, į priekį žiūrintis, kūrybingas, ant laisvės pamatų pastatytas miestas“.

„Visą laiką tikėjau pergale ir „planų B“ tikrai neturėjau“, – LRT televizijoje sakė R. Šimašius.

Jis teigė, kad rimtas derybas dėl koalicijos savivaldybės taryboje pradės antradienį.

Visą laiką tikėjau pergale ir „planų B“ tikrai neturėjau.

R. Šimašiui lankantis skirtingų žiniasklaidos priemonių studijose, jo bendražygiai štabe viename sostinės barų paruošė tortą su anglišku užrašu „4 more years“ – tai reiškia „dar ketveri metai“, bare nuolat girdėti šūkiai „Mes laimėjom!“.

Rinkimų komisijai dar skaičiuojant balsus, jo oponentas Artūras Zuokas pripažino pralaimėjęs.

„Aš nelaimėjau, aš pralaimėjau“, – žurnalistams atvykęs pas bendražygius į vieną Vilnius barų sakė A. Zuokas.

„Remigijau, sveikinu“, – pridūrė jis.

A. Zuokas teigė apgailestaujantis, kad „vilniečiai nepasirenka miesto ėjimo į priekį, bet pasirenka laukimo, tyvuliavimo būseną“.

A.Zuokas portalui diena.lt sakė: „Tenka apgailestauti, kad vilniečiai patikėjo ne idėjomis ir darbais, kuriuos galėjome kartu nuveikti, o negatyvu, kuris taip aktyviai buvo skleidžiamas. Tačiau dirbsiu miesto Taryboje su mūsų puikia net dešimties žmonių komanda ir stengsimės padaryti kuo daugiau naudingų darbų miestui. Mes juk esame tie, kurie kelia lėktuvus į dangų, o ne tie, kurie juos nuleidžia“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Simasius buvo daug zadejas bet nieko gero vilniuje nepadare tik sugebejo nugriuti zalio tilto skulpturas jis yra nieko vertas meras tegul tik pabando nugroauti petro cvirkos pzminkla jAm geruoju nesibaigs niekina salomej Neri okomunistai patys valdzioj sedi ir dar drysta kritikuoti ja ji yraietuvos lakstingla nors vienas gAli jai prilygti tik griauti sugeba nieko patys nesukure

...

... portretas
Vilniuje didelis cirkas nusimato, plaukios Nerimi lavonai 'su išpjautais viduriais'.

KAUNIETE

 KAUNIETE portretas
NEMANAU KAD ZUOKA BUS TOKS KVAILAS IR NEPADUOS SIMASIU I TEISMA PRIES RINKIMUS SMEISTI ISTATIMAS DRAUDZIAJEI TYLES TAI BUT TIKRAI KALTAS APSIGYNK ZUOKA
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių