„Play“ klubui ruošiamas apynasris

Vilniaus valdžia toliau skelbia karą sostinės naktiniams barams: neseniai griežtų sankcijų sulaukė Gedimino prospekte įsikūręs klubas "Trip". Kitą savaitę taryba vėl spręs klubo "Play" likimą.

Pernai metų pabaigoje sostinės tarybos nariai balsuodami nutarė prekybos alkoholiu laiką bare "Play" apriboti nuo 24 iki 8 val. To imtasi, kai buvo gautas kolektyvinis Pamėnkalnio gatvės gyventojų skundas, kad baro lankytojai lauke rūko, geria alkoholinius gėrimus, triukšmauja, prie pastato nuolat būriuojasi apie 12–15 žmonių, o kitą dieną gyventojai turi bristi šaligatviu per šiukšles.

Jau anksčiau porą mėnesių iškentęs sausus apribojimus nuo vidurnakčio, klubas atsikovojo licenciją ir galimybę pardavinėti alkoholį iki paryčių. Tačiau savivaldybė ketina "Play" vėl apriboti alkoholio pardavimą, tik šįkart nuo 4 iki 8 val. ryto.

"Labai džiaugiuosi dėl būtent tokio siūlymo, nes padarėme labai didelę pažangą. Susitaikėm ir susitarėm su kaimynais, sumažinome triukšmą, nebevyksta trankūs vakarėliai, nebekviečiame didžėjų, tapome tik, taip tariant, paprasta kavine. Vadinasi, yra šiokia tokia teisybė šiame mieste, įmanoma Vilniuje gyvuoti naktiniams barams", – teigė Evaldas Zubrickas, kurio baras savaitgaliais duris užveria apie penktą ryto, o paprastomis dienomis – apie antrą valandą nakties.

"Jų veikla buvo apribota tikrai pagrįstai – buvo daug pretenzijų dėl triukšmo, tačiau jie susitvarkė ir pastaruoju metu skundų apskritai nebuvo", – pripažino ir Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viešosios policijos vadovas Gediminas Vidžiūnas.

Netgi buvo gauta informacijos, kad "Play" klube gali būti prekiaujama narkotikais, tačiau ji nepasitvirtino. Vis dėlto G.Vidžiūnas sutiko, kad apribojimų laikas – nuo 4 iki 8 val. ryto – išties keistas.


Problemų randa visur

Vienu ar kitu periodu sostinėje išsiskiria daugelis naktinių barų ir klubų. Pastaruoju metu nemažai skundų kyla dėl Islandijos gatvėje esančio "Disco 311" ir "Disco 311 Buddha". Daug problemų ir skundų buvo dėl "Trip" baro, tačiau nuo kovo 6-osios, jiems pakeitus licenciją ir uždraudus alkoholiu prekiauti nuo 2 val. nakties, čia policijai važiuoti nebetenka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių