Policija surengė neįprastą reidą – vairuotojams dalijo dovanas

Kelių policija ketvirtadienį pradėjo akciją „Švarus vairuotojas“ – iki naujųjų metų pavyzdingiems vairuotojams bus įteikti kuponai nemokamai apsilankyti automobilių plovykloje.

Planuojama, kad keturis mėnesius akcija vyks Vilniuje, Kaune, kituose miestuose, kur policija vykdys specialias priemones, atsižvelgiant į eismo intensyvumą. Iš viso apdovanoti ketinama 500 vairuotojų. Iniciatyvą organizuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba su socialiniu partneriu bendrove „Švaros broliai“.

„Visuomenėje vyraujanti nuomonė, kad policija tik baudžia, žiūri tik į netvarkingus vairuotojus, juos bando eliminuoti iš eismo, iš tikrųjų nėra teisinga. Dauguma vairuotojų yra geri, tačiau pamiršti“, – žurnalistams sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos vadovas Vytautas Grašys.

Rugsėjį kuponus į plovyklą gaus tie vairuotojai, kurie laikosi pareigų pėstiesiems ir saugiai automobiliuose veža vaikus.

„Jei vaikas tvarkingai prisegtas kėdutėje, jam bus padėkota ir jei jis neturi administracinių nusižengimų, jis buvo švarus vairuotojas, gaus dar lipduką ant automobilio lango“, – sakė V. Grašys.

Akcija „Švarus vairuotojas“ pradėta ketvirtadienio rytą Vilniuje, ties pėsčiųjų perėja Žvėryne, Sėlių gatvėje.

Pirmieji kuponus gavo vaikus saugos kėdutėse vežę pradinukų tėvai.

Pirmokės Saulės mama sakė, kad šeima dukrą iki šiol vežioja saugos kėdutėje.

„Didžiausias turtas, kaip nevežti kėdutėje“, – žurnalistams sakė vilnietė Inga Sinkevičienė.

Kitą kuponą nemokamai apsilankyti plovykloje gavo dviejų pradinukų vaikų tėvas Arūnas Šaltis.

Akcijos dalyvis nustebino visus susirinkusiuosius, paaiškėjus, kad nė karto dar nebuvo baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Vaikai policininkams pasakojo, kad nesipriešina tėvams, kai reikia sėstis į saugos kėdutes, nes supranta, kad patys nėra dar tokio ūgio, kai leidžiama nesinaudoti saugos kėdute.  

„Važiuok taip, kad tau pačiam būtų saugu. Gyvenime visada stengiuosi būti saugus, svarbiausia saugumas“, – žurnalistams sakė vairuotojas A. Šaltis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių