Prasideda Nacionalinė bibliotekų savaitė

  • Teksto dydis:

Pirmadienį iškilmėmis Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje prasidės 17-oji nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šiemet ji atsigręžia į lankytoją, tardama jam: „#tuesibiblioteka“.

Pirmadienį Nacionalinėje M.Mažvydo bibliotekoje kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson apdovanos geriausius praėjusių metų šalies bibliotekininkus.

Geriausių bibliotekininkų vardai bibliotekų specialistams suteikiami už reikšmingiausius darbus bibliotekų veikloje ir išskirtinius laimėjimus per praėjusius metus. Laureatams bus skirtos Kultūros ministerijos premijos.

Savaitės metu bibliotekos kvies savo lankytojus, bendruomenės narius, partnerius ir rėmėjus dalytis nuomonėmis ir idėjomis, kokios bibliotekos šiandien jiems reikia, kokia ji galėtų būti bei kaip kiekvienas galėtų prisidėti ir kurti šiuolaikinę biblioteką kartu.

Bibliotekose vyks bendruomenių renginiai, susitikimai su rašytojais, leidėjais, politikais, žiniasklaidos atstovais, kad visi kartu galėtų diskutuoti apie bibliotekų vaidmenį, svarbą ir ateitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių