Prekyba poveikiu įtariama prokurorė nebedirba Vilniaus universitete

Prokurorė Rita Aliukonienė, kuriai praėjusią savaitę pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu, pasitraukė iš Vilniaus universiteto, kur Teisės fakultete studentams dėstė Baudžiamąją teisę.

Universiteto Informacijos ir ryšių su visuomene skyrius BNS nurodė, kad R.Aliukonienė nebedirba nuo antradienio, ji atleista pačios prašymu. Pasak universiteto, „dėstytoja nemato galimybių dirbti akademinio darbo, kol nepasibaigęs tyrimas dėl jos veiklos“.

Nuo pareigų nušalinai Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiajai prokurorei R.Aliukonienei praėjusią savaitę pareikšti įtarimai prekyba poveikiu stambiu mastu. Generalinės prokuratūros teigimu, tyrimas, kuriame įtariama R.Aliukonienė, susijęs su Darbo partijos bylos nagrinėjimu Aukščiausiame Teisme.

Tyrime dėl galimo neteisėto Vilniaus apygardos prokurorės poveikio Darbo partijos bylos nagrinėjimui kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkas Viktoras Aidukas. Neoficialiomis žiniomis, tiriami įtarimai, jog galėjo būti siekiama paveikti teismo sprendimą „darbiečio“ Vytauto Gapšio naudai siekiant jo išteisinimo.

Specialaus liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka. Teisėjai turi teisinę neliečiamybę, todėl jiems taip pat negali būti pareikšti įtarimai.

BNS žiniomis, įtarimai šiame tyrime pareikšti ir kelių ženklinimo įmonės „Kasandros grupė“ savininkui verslininkui Arūnui Cicėnui.

Darbo partijos bylą su kasaciniais skundais Aukščiausiajame Teisme per tris posėdžius išnagrinėjo mišri Baudžiamųjų bylų skyriaus ir Civilinių bylų skyriaus septynių teisėjų kolegija. Ją be V.Aiduko sudarė Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai Rima Ažubalytė, Tomas Šeškauskas, Armanas Abramavičius, Olegas Fedosiukas ir Civilinių bylų skyriaus teisėjos Sigita Rudėnaitė ir Birutė Janavičiūtė.

Paskutinės instancijos teismas gruodžio pabaigoje paskelbė, kad Darbo partija turėjo būti teisiama „juodosios buhalterijos“ byloje, nepaisant to, kad ji reorganizavosi prieš pirmosios instancijos teismo nuosprendį.

Aukščiausiasis Teismas taip pat paskelbė, kad Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, buvęs jos lyderis Vytautas Gapšys ir buvusi finansininkė Marina Liutkevičienė pagrįstai nuteisti už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą. Jiems skirtos piniginės baudos. Teismas taip pat patvirtino Apeliacinio teismo sprendimą išteisinti juos dėl sukčiavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GAILA ...

GAILA ... portretas
Pasak universiteto, „dėstytoja nemato galimybių dirbti akademinio darbo, kol nepasibaigęs tyrimas dėl jos veiklos“.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių