Prezidentė kepė Užgavėnių blynus

  • Teksto dydis:

Vilniaus centre antradienį siaučia Užgavėnių persirengėliai, kurie „pardavinėja“ žiemą ir kviečia valgyti blynų.

Vilniečiai nuo vidurdienio blynais vaišinti Mokytojų namų kiemelyje, vėliau persirengėliai vaikščiojo miesto gatvėse ir susibūrė Simono Daukanto aikštėje prie Prezidentūros.

Čia į šventės šurmulį įsitraukusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė ryte pati kepusi lietinių ir mielinių blynų, kuriais vaišino savo patarėjus ir vilniečius.

„Man patinka, kad žmonės džiaugiasi kiekviena diena, džiaugiasi mūsų tradicinėmis šventėmis. Tai labai svarbu. Kiekviena tauta turi labai įvariais tradicines šventes ir visas jas puoselėja, myli ir švenčia“, - žurnalistams sakė prezidentė.

Persirengėliai pasiruošusiems blynų ir arbatos buria ateitį, gydo nuo visų ligų ir „aprūpina“ būtiniausiomis prekėmis. Didžioji Užgavėnių šventė vyks 18 valandą Mokytojų namų kiemelyje, kur kausis Lašininis su Kanapiniu bei pleškės Morė.

„Lietus nustojo, debesis išvaikėme – pasiruošę esame labai rimtai gąsdinti visus aplinkui“, – sakė Vilniaus mokytojų namų kultūrinės veiklos vadovė Lina Užkuraitytė.

Antradienį išvaryti žiemą kviečia ir Klaipėdos universiteto botanikos sodas, kur bus renkama gražiausia kaukė. Kauno botanikos sode ir „Užgavėnių sostine“ vadinamose Rumšiškėse žiemos palydėtuvės vyko savaitgalį.

Užgavėnės švenčiamos likus septynioms savaitėms iki Velykų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo  portretas
Patrypt polkutę ir blynus kept - tikrai prezidentės vertas užsiėmimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių