Prie Rusų dramos teatro ruošiama protesto akcija prieš gėjus

  • Teksto dydis:

Lietuvos rusų sąjunga, jau ne kartą prašiusi neleisti rengti seksualinių mažumų konferencijos sostinės Rusų dramos teatre, bet nesulaukusi norimo rezultato, imasi kitų veiksmų.

Pirmadienį Lietuvos rusų sąjunga pranešė, kad gavo leidimą iš Vilniaus miesto savivaldybės birželio 16 d. rengti protesto akciją. Ji vyks prie Rusų dramos teatro ir bus nukreipta prieš čia organizuojamą seksualinių mažumų konferenciją. Protesto rengėjai sako, kad akcijos tikslas – atkreipti konferencijos organizatorių, teatro vadovų ir visuomenės dėmesį, kad Lietuvos rusams yra nepriimtinas homoseksualumo propagandos ir idėjų skleidimas nuo Rusų dramos teatro scenos.

„Labai nemalonu, kad turime imtis tokių kraštutinių priemonių, tačiau kitos išeities mes nematome. Teatro vadovai ignoravo beveik 5000 žmonių reikalavimą neįleisti gėjų konferencijos į Rusų dramos teatro patalpas ir net nepasivargino paaiškinti savo sprendimų motyvų nei visuomenei, nei teatro kolektyvui. Rengti protesto akciją mus įpareigojo peticiją pasirašiusieji žmonės ir mes pasiryžę ginti gyventojų interesus visomis teisėtomis priemonėmis“, – sako protesto akciją organizuojančios Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas Sergejus Dmitrijevas.

Protesto akcija vyks prie Lietuvos rusų dramos teatro pastato, J. Basanavičiaus g. 13, birželio 16 d., nuo 17 val. 30 min. iki 20 val. – tuo pačiu metu, kai teatre vyks seksualinių mažumų organizuojama konferencija „Pride voices“. Protesto akcijos organizatoriai kviečia prisijungti visus, palaikančius siekį apsaugoti Rusų dramos teatrą nuo homoseksualumo propagandos.

„Neatmetame galimybės, kad protesto akcijos metu gali vykti provokacijos, todėl ypatingą dėmesį skirsime mitingo dalyvių saugumui. Įsipareigojame užtikrinti, kad mitingo metu nebūtų pažeista viešoji tvarka ir būtų laikomasi Lietuvos Respublikos įstatymų. Ne tik prašysime Lietuvos policijos pagalbos, bet ir patys suformuosime tvarką prižiūrinčių savanorių komandą iš Lietuvos rusų sąjungos narių“, – sako S. Dmitrijevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GĖJAI

GĖJAI portretas
Jeigu jie nesiviešintų - niekas į juos dėmesio nekreiptų. Dabar demonstruoja savo nepilnavertiškumą ir pyksta, kad jų niekas nemyli. Jie nekalti, kad gamta taip sutvarkė, bet nėra ko viešinti savo lytinį neįgalumą. Tai yra nepriimtina.

janina

janina portretas
As ju nesmerkiu, bet ir nepalaikau.Kam lysti i viesuma, reikalauti kazkokiu teisiu. Gyvenkite ten tarpusavyje kampuose, geriau nesirodykite

Daina

Daina portretas
O ka tie gejai Jums blogo padare? Ir ar jie kalti, kad gime tokie? O gal Jus norite juos "pergimdyti"? Kodel neprotestuojate pries pijokus, zalojancius vaikus, pries smurtautojus, traumuojancius savo zmonas?, pries politikus, apvogusius sali? Aisku, neprotestuojate pries juos, nes gautumete patys nuo ju i kaulus. O pasirinkote pacius silpniausius, cia kaip Krylovo pasakecioje.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių