Prie Vilniaus savivaldybės – tautinių mažumų protestas

Prie sostinės savivaldybės – protestas. Kelios tautinių mažumų mokyklos susirinko išreikšti nepritarimo reorganizuoti ugdymo įstaigas. Miesto savivaldybė sako, kad procesas jau prasidėjęs ir reikalo jį stabdyti – nėra.

Grupė moksleivių, jų tėvų ir mokytojų prie sostinės savivaldybės surengė protestą prieš mokyklų reorganizaciją. Daugiausia jų iš Vilniaus Aleksandro Puškino ir Vilniaus Senamiesčio mokyklų.

Pastarosios atstovai sako nepritariantys savivaldybės sprendimui ją sujungti su Liepkalnio mokykla ir ten perkleti mokinius. Tačiau miesto savivaldybės atstovai sako, kad reorganizacija būtina, siekiant pagerinti mokyklų darbą.

„Abidvi jos dabar yra pusiau užpildytos. Projektinis pajėgumas, sujungus šias mokyklas, visiškai tenkins poreikį, ir mokiniai galės tęsti mokymąsi naujoje mokykloje. Geografine prasme atstumas tarp tų mokyklų yra tikrai nedidelis, nėra nė kilometro“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Valdas Benkunskas.

Vilniaus Aleksandro Puškino mokyklos atstovai protestuodami siekia, kad jų ugdymo įstaiga iš dešimtmetės taptų dvylikamete, kitaip tariant, ilgąja gimnazija, tačiau miesto atstovai teigia, kad įstatymas tą numato tik išimtiniais atvejais.

„Vaikas, augant vienoj mokykloj nuo pirmos iki dvyliktos klasės, jis nepatiria jokios psichologinės įtampos, jis nekeičia vietos, nekeičia mokytojo, jis įgauna tam tikras tradicijas, jam nereikia važiuoti į kitą mokyklą už 5, 10 kilometrų,“ – svarstė Vilniaus moksleivių tėvų asociacijos prezidentas Valerijus Krasockij.

„Švietimo įstatymas labai aiškiai nusako, kad tokia gimnazija gali būti tik geografiniuose pakraščiuose, tai yra kaimuose, kur neracionalu turėti skirtingo tipo mokyklas. Kita išlyga – įgyvendinat savitą sampratą, šiuo atveju mokykla neįgyvendina jokios savitos sampratos, todėl čia yra mėginimas pritempti“, – atkirto Vilniaus vicemeras.

Šį mėnesį tai jau antras toks protestas prie Vilniaus miesto savivaldybės, kuriame dalyvauja Vilniaus Aleksandro Puškino ir Vilniaus Senamiesčio mokyklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Šliaužiantis perversmas?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių