Prie Vyriausybės – mitingas prieš žiniasklaidos suvaržymus

Liberalaus jaunimo organizacija (LJO) pirmadienį rengia protesto akciją prie Vyriausybės ,,Tiesos neužtildysi“ prieš žiniasklaidos suvaržymus.

Pasak protesto organizatorių, Vyriausybė, nepritarusi įstatymo projektui, leidžiančiam žurnalistams neatlygintinai naudotis Registrų centro duomenimis, varžo žiniasklaidos laisvę.

„Draudimu naudotis duomenimis užkertamas kelias tiriamajam žurnalistiniam darbui, dažnai keliančiam nepatogius klausimus valdžios atstovams ir padedančiam atskleisti valstybę naikinančius melus. (...) Užteks ramiai žiūrėti, kaip mindoma žodžio laisvė ir bandoma daryti įtaką „nepatogiai“ žiniasklaidai, kuri viešina naujienas, atveriančias žmonėms akis apie tikruosius tam tikrų valstybės veikėjų kėslus ir veiksmus. Nebegalime taikstytis su norais reguliuoti žiniasklaidos turinį, įvedant teigiamų ir neigiamų naujienų santykį ar kuriamomis specialiosiomis komisijomis“, - teigia protesto organizatoriai.

Protesto dalyviai reikalaus, kad Vyriausybė kuo skubiau atšauktų prieigos prie Registrų centro informacijos apribojimus žiniasklaidai, taip pat atšauktų LRT valdymo politizavimo procesą bei paviešintų Vyriausybės pasitarimo garso įrašą, kuriame buvo svarstomas klausimas dėl informacijos žurnalistams teikimo iš Registrų centro.

LJO taip pat prašo, kad Vyriausybė pasižadėtų, jog visuomenei ir žiniasklaidos atstovams nebus uždrausta matyti viešų asmenų deklaracijas bei kad nebus mėginimų kontroliuoti laisvos žiniasklaidos turinį.

Protesto organizatoriai ragina dalyvius atsinešti po žvakę, kuri proteste taps laisvos žiniasklaidos simboliu. Renginio pradžioje organizatoriai prašo visų rimties, nes bus surengta simbolinė tylos minutė spaudos laisvei.

„Žvakes uždegsime kaip pagarbos laisvai žiniasklaidai simbolį, išreikšdami viltį, kad žiniasklaidos suvaržymai baigsis“, - teigiama LJO kvietime.

ELTA primena, kad penktadienį Seimo opozicija kreipėsi į premjerą S. Skvernelį, prašydami pateikti Vyriausybės pasitarimo garso įrašą, kuriame buvo svarstomas klausimas dėl informacijos žurnalistams teikimo iš Registrų centro.

Trečiadienį vykusio Vyriausybės pasitarimo metu buvo diskutuojama dėl Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo projekto, kuriuo buvo siūloma žurnalistams Registrų centro duomenis teikti neatlygintinai. Susisiekimo ministerijos įstatymo projektas buvo atmestas.

Vyriausybės atstovai tikino, kad pakeitimai buvo atmesti siekiant iki kitos savaitės pataisyti teisinį duomenų teikimo reguliavimą, tuo tarpu žurnalistai ir visuomenės atstovai įžvelgia valdančiųjų siekį riboti žurnalistų galimybes atlikti daug informacijos reikalaujančius tyrimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
tai buvo ne zurnalistika o s malimas ir zmoniu durninimas gal pagaliau galesim klausyti tikra ir isamias zinias ptvarkykit ta bardaka valstieciai

Manau kad

Manau kad portretas
jie jaučia viena - gali ateiti metas, kai teks atsakyti už melus, švaistymus, korupciją ir tarnavimą kriminalinėm, pusiaukriminalinėm, nešvariom partinėm ir kt. verslo grupėm.Arba bent jau būti išspirtiems iš šiltų, jau N metų užimamų vietelių LRT.+dar jeigu bus kontroliuojami finansų srautai skiriami žiniasklaidai, tai gali patapti visai neįdomiai..:D)

ziniasklaidos ir zurnalistu darbo niekas nevarzo

ziniasklaidos  ir  zurnalistu  darbo niekas  nevarzo  portretas
galbut jaucia kazkokius tai nepatogumus [nuo visuomenes] FACE NEWS zARnaliugos ,DELFIO melagiai provokatoriai ,ar LIETTRYDZIO smugelnykai --nes visuomene juos ignoruoja ,jais netiki ,jie kirsina ,ir provokuoja visuomene.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių